Het is een mooie zonnige middag in een buitenplaats van Delft. Wij zijn bij professor Jacob de Smit thuis te gast, samen met fotograaf Bas Meelker. "Wij zijn erg tevreden met het terras." Vertelde mevrouw de Smit.

Profess or Jacob de Smit is oud-decaan van de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Onder zijn leiding was de RSM jarenlang de nummer 1 business school van Europa. Zelfs boven de prestigieuze London School of Business van Engeland en Insead van Frankrijk. Professor Jacob de Smit is na zijn periode in Rotterdam decaangeworden aan de Business School van de Universiteit Leiden. Een leuk detail is dat professor de Smit de oud-decaan en hoogleraar is geweest van beide directeuren van LAB21.

De bestelling van de heer en mevrouw Smit
* Chinees hardsteen Wildverband 3cm gezoet + facet
* Chinees hardsteen 60x60x3cm gezoet + facet
* Chinees hardsteen opsluitbanden 100x20x6cm gezoet + facet

Besteldatum   13 mei 2009
Datum fotoreportage   23 mei 2012
Foto's gemaakt door   Bas Meelker, info@basmeelker.nl

Wij nemen plaats aan de tuintafel langs de zijkant van het terras. "Het is mooi genieten hier, midden in een oase van rust, net buiten het centrum van Delft. Maar wel op loopafstand van het centrum." aldus mevrouw de Smit.

Het L-vormige terras is een mooie combinatie van Chinees hardsteen spotted blue gezoet en een groot vlak goed onderhouden gazon. Bij de Chinees hardsteen tegels is er voor gekozen om de strakke 60x60 tegels te combineren met het speelse Wildverband. Het Wildverband vormt een levendig zijterrasje aan de zuidelijke kant. Dit terras sluit mooi aan met de strakke 60x60 tegels, welke een pad en het grote hoofdterras vormen. De tegels zijn al 3 jaar geleden gelegd en inmiddels prachtig verouderd met een licht matte grijstint. Natuursteen leeft, na 3 jaar krijgt het terras duidelijk meer charme!

Ons gesprek gaat verder over de toekomst van LAB21. Overal in de wereld heeft met een vloer nodig, zoals een van ons zei. Professor de Smit was erg enthousiast over het concept van LAB21 en gaf een aantal waardevolle inzichten en adviezen omtrent het internationale groeiplan van LAB21. Bij het afscheid gaan de oud-studenten en decaan samen op de foto bij fotograaf Bas Meelker.