033 494 19 36 Ma-Za – 09.00-17.00
  info@lab21.nl
  06 304 500 39
Naar Showrooms>

Informatie

   

In het gebruik van houtmateriaal in de Nederlandse tuin vinden de laatste jaren gigantische veranderingen plaats. In de jaren 2000 was tropisch hardhout zoals bankirai de populairste keus onder consumenten. Echter gaat dit ten koste van veel tropische regenwouden. In Indonesië werd er zelfs op grote schaal illegaal gekapt om tuinschermen voor Europa te maken. Door goede maatregelen om deze illegale kap te bemoeilijken is het tropisch hardhout gigantisch in prijs gestegen.

Sinds een aantal jaar is het zogenaamde composiet hout ofwel WPC (wood plastic composite) op de markt gekomen. WPC wordt gemaakt van zachthout en gerecycled plastic. De duurzaamheid van WPC was direct aanzienlijk beter dan het beste hardhout. Daarnaast is het mogelijk WPC in allerlei kleurvariaties te maken, bijvoorbeeld in een trendy antraciet of zwarte kleur. WPC is ook een stuk milieuvriendelijker dan hardhout. Er wordt gebruik gemaakt van zachthout, wat in 8 tot 10 jaar weer volgroeid is. Bij hardhout is er 60 tot 80 jaar nodig om weer te volgroeien. Door deze superieure eigenschappen neemt WPC het marktaandeel van hardhout razendsnel over.

       

De nieuwste ontwikkeling is BPC
(bamboo plastic composite).

Bamboo volgroeit in 2 tot 3 jaar tijd en is dus nog minder belastend voor het milieu dan WPC. BPC heeft bovendien een aanzienlijk betere dichtheid, hardheid en slijtvastheid dan WPC dankzij de natuurlijke eigenschappen van bamboo.

LAB21 heeft alle drie soorten materiaal in het portfolio. Bij alle artikelen hebben wij bewust gekozen voor de FSC certificering.
Dit certificaat garandeert het maatschappelijk verantwoord inwinnen van het houtproduct en een maatschappelijk verantwoord productieproces.

>2000 vloeren 10 jaar ervaring 20.000 tevreden klanten Deskundig advies Klanten geven ons een 8,0
Copyright © 2010-2017   LAB21 B.V. KVK-nummer: 17269297 Om u beter van dienst te zijn maakt deze website gebruik van cookies