Natuurlijk de beste vloeren!

Laagste prijs garantie

Vloeren van 35 topmerken

Eigen legservice

Meer dan 10 jaar ervaring

20.000 tevreden klanten

Legmateriaal

Wanneer u natuursteen of keramische terrastegels aanschaft kunt u deze het beste met een voeg leggen. Er zijn een aantal redenen waarom u een voeg nodig heeft:


(1) Voorkom het afbrokkelen van de tegelrand.
(2) Dankzij de voeg is het terras dichtgesealed tegen vuil.
(3)  De voeg houdt de groei van onkruid tegen.
(4) Door de voegen ziet uw terras er mooi afgewerkt uit.


> Gebruiksaanwijzing voegen en afwashulp

> Berekening voegen en afwashulp

Meer informatie

De natuurstenen of keramische terrastegels zullen gaan werken door schommelingen in de omgevingstemperatuur. In geval van het leggen zonder voeg, zullen bij het uitzetten de randen van de terrastegels tegen elkaar duwen. Hoewel zowel de keramische als de natuurstenen terrastegels een hoge dichtheid hebben, zullen de randen uiteindelijke afbrokkelen door deze enorme spanning. Met een elastische voeg vangt u de werking van de stenen op, waardoor deze niet kunnen afbrokkelen.


Dankzij de voeg zijn de terrastegels dicht geseald tegen vuil. Het vuil kan zich hierdoor niet meer tussen de kieren vestigen. Dit is ook veel makkelijker voor het schoonmaken en onderhoud van uw terras. De voeg houdt de groei van onkruid tegen. Zonder de voegen kan onkruid wild groeien tussen uw tegels, wat zal leiden tot hogere onderhoudskosten.


Door de voegen ziet uw terras er mooi afgewerkt uit. Uw terras zal daardoor esthetisch ogen. Lab21 heeft drie kleuren voegen in haar portfolio : Antraciet, Grijs en Zandkleurig. Men kiest voornamelijk voor de kleur die het dichts bij de tegelkleur komt. U kunt natuurlijk ook een andere kleur dan de tegels kiezen om de tegels extra te accentueren.