Aanbiedingen houten vloer vergelijken

Hoe kan ik verschillende aanbiedingen van houten vloeren vergelijken? Een veelgestelde vraag gezien de diversiteit van aanbiedingen en aanbieders op de markt. Wij raden u aan om onderstaande punten goed in de gaten te houden:

  1. Zijn de getoonde prijzen inclusief BTW? Dat klinkt logisch, maar bij sommige aanbiedingen wordt in de kleine lettertjes vermeldt dat de prijzen exclusief BTW zijn.
  2. Betreft de aanbieding Grenen of Eiken hout? Vaak ziet u een aanbieding van een houten vloer voor €6,90 per m2 of zelfs €5,90 per m2. Dat klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Maar dit betreft grenen vloeren, een zachte houtsoort welke absoluut niet te vergelijken is met een eiken vloer.
  3. U vindt een aanbieding van €3, €4 of €5,- per m2. Vol verwachting rijdt u naar de locatie toe, waar u erachter komt dat het hier om prijslokkertjes gaat welke compleet anders zijn dan wat u in gedachten heeft. Uiteindelijk komt u dan toch op een veel duurdere vloer uit.
  4. U vindt een heel scherpe aanbieding online. Vol verwachting rijdt u naar de showroom van de aanbieder. U wordt verteld dat er geen voorraad meer is van de betreffende aanbieding. U zult dan dus een andere vloer moeten uitzoeken. Vaak bent u dan uiteindelijke vele malen duurder uit.

Veel aanbieders gebruiken vaak "onmogelijke" prijzen als lokkertjes. Als consument wordt u aangeraden om altijd naar de eiken multiplank met een fatsoenlijke prijs en kwaliteit te vragen. Klik hier voor uitgebreide informatie over eiken vloeren.