Hoe bestel ik een houten vloer bij LAB21
en hoe kan ik deze (laten) leggen?

1. Voorbereiden / checklist thuis

Opmeten breedte en lengte van de ruimte
Bij een lengte van de ruimte van >10 meter en breedte van >5 meter moet de vloer vastgelijmd worden of afgebakend met een dilatieprofiel.

Checken conditie ondergrond
Bij alle legopties moet de ondergrond vlak en droog zijn. Indien dit niet het geval is, moet de ondervloer worden geëgaliseerd en vervolgens bewerkt of bedekt met geschikte ondervloermaterialen. Alle legmateriaalpakketten van LAB21 of haar partners gaan uit van een droge en vlakke ondergrond.

Geluidsnorm bij appartementen / hogere verdiepingen
Indien u onderburen heeft, dan moet uw vloer voldoen aan de wettelijk bepaalde 10dB norm door het nemen van een geschikte en TNO gecertificeerde ondervloer.

Aanvoerleiding verwarming
Check of en waar de aanvoerleiding van de verwarming aanwezig is rondom de vloer. Indien de leiding onder de dekvloer loopt, check indien mogelijk hoe dik (minimaal 3cm) de dekvloer is en van wat voor ommantelingsmateriaal de aanvoerleidingbuis is (kunststof ommanteling is niet vrij van diffusie).

2. Kies een vloer op basis van het aanbiedingsnummer

Op onze site vindt u diverse aanbiedingen met een nummer. Elke is een combinatie van af-fabriek gemaakte houten planken en een toegepaste kleur en/of beschermlaag. Indien u een mooie vloer heeft gevonden, geeft u het aanbiedingsnummer of artikelnummer door aan de showroommedewerker of gaat u naar de pagina Houten vloer. Hier vindt u een overzicht van de aanbiedingsnummers en belangrijke informatie, zoals een prijsindicatie van de betreffende planken en de toegepaste kleur of beschermingslaag. Daarnaast vindt u hier een prijsindicatie voor legmaterialen om de houten vloer zelf te leggen of te laten leggen door een legspecialist.

3. Kies de plank en afwerking

Na het klikken op de foto verschijnt een overzicht van de plank, de eventueel toegepaste kleur en de indicatieve kosten voor legmaterialen om zelf te leggen of te laten leggen door een legspecialist. Over hoe u het beste een keus kunt maken vindt u meer informatie op de pagina Houten vloer informatie 

De houten planken worden verkocht per pak. Op onze site kunt u het aantal pakken dat u wilt bestellen invoeren. U moet uiteraard rekening houden met een zaagverlies van circa 5%, afhankelijk van de ruimte waarin gelegd wordt. De kleurmaterialen worden per fles verkocht. U kunt op de site het aantal flessen invoeren dat u wilt bestellen.

4. Kies het beschermingsmateriaal (indien nodig)

Vervolgens moet u een beschermingsmateriaal kiezen. U kunt hiervoor de pagina  Bescherming, kleur en onderhoud raadplegen of het informatieblad Bescherming & Onderhoud Houten Vloer, beschikbaar in de showroom. Let op! Veel van de houten vloeren van LAB21 zijn al voorzien van een beschermingslaag. Zo bespaart u nog meer kosten!

5. Kies de ondervloer

U kunt kiezen uit lijmen of zwevend leggen. U kunt hiervoor de pagina Houten vloer eiken leggen raadplegen of ons informatieblad Leggen van Houten Vloeren, beschikbaar in de showroom. Daarna kunt u een ondervloer of lijm kiezen.

6. Kies een plint

Momenteel zijn witte hoge plinten erg populair voor bij een houten vloer in plaats van de traditionele platte plint. Een witte hoge plint geeft een verfrissende, moderne en premium uitstraling. U kunt voorbeelden van een combinatie van witte hoge plinten en eiken vloeren zien in onze showroom. De plinten kunt u terugvinden op de pagina Hoge plint. Het is uiteraard ook mogelijk om een platte plint in een houten kleur te krijgen. Hiervoor kunt u de gewenste plint doorgeven aan onze showroommedewerker of een email sturen naar info@lab21.nl.

7. Kies klimaatcontrole

Voor houten vloeren is klimaatcontrole van groot belang, meer informatie hierover kunt u vinden op de pagina  Klimaat controle of via het informatieblad Aandachtspunten Houten Vloeren, beschikbaar in de showroom. U kunt alle beschikbare mogelijkheden van klimaatcontrole vinden op de pagina Klimaat controle. Is er in de ruimte waar u de houten vloer wilt gaan leggen vloerverwarming? Raadpleeg dan de pagina Vloerverwarming en Stookprotocol.

Tot zover heeft u wellicht alle benodigde materialen voor een mooie en duurzame houten vloer bij u thuis. Indien u extra hulp nodig heeft kunt u altijd uw wensen en vragen sturen naar info@lab21.nl of vraag een offerte aan. Wij maken dan een gepaste offerte op maat voor u klaar.

Zelf leggen of laten leggen

Wij raden u aan om een houten vloer altijd te laten leggen door een deskundige parketeur, kijk hier voor een indicatie van de kosten.. U kunt hiervoor ook één van de legpakketten van LAB21 kiezen. Hierbij wordt uw houten vloer gelegd door een externe parketeur met meer dan 25 jaar ervaring. Indien u beslist zelf te gaan leggen, raden wij u af om onderstaande producten zelf te gebruiken:

  • WOCA High Solid Masterolie
  • WOCA Houtloog
  • OSMO Rapid
  • Lak

De parketeurs die LAB21 inhuurt voor haar showrooms kunnen altijd een vrijblijvende offerte voor u maken. Wij zijn zelf van mening dat deze groep parketeurs uitstekende kwaliteit levert tegen een goede prijs.

Download onderstaande documenten (PDF) voor meer informatie over de houten eiken vloeren van LAB21:

LAB21 - belangrijke informatie eiken vloeren
LAB21 - eiken vloeren onderhouden