Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen

1. Houten vloer eiken algemeen

Wat houdt FSC in?

FSC is en een wereldwijd keurmerk dat duurzame winning van het hout garandeert.

Hoe kan ik de luchtvochtigheid meten?

Luchtvochtigheid valt te meten met een zogenaamde hygrometer. Mocht u deze gebruiken weet u altijd zeker dat de ruimte niet te vochtig is.

Kan een eiken houten vloer ook in natte ruimtes gelegd worden?

Het is niet aan te raden om een houten vloer in een natte ruimte te leggen ivm de werking van de vloer. Ideaal zijn omstandigheden waar een luchtvochtigheid van 50% - 65% is.

Wat houdt het zogenaamde visgraatpatroon in?

Visgraat is een manier van leggen van een houten vloer.

Wat zijn de nadelen van multiplank?

De toplaag van lamelparket is dunner waardoor herhaaldelijk opschuren minder makkelijk zal gaan. Tevens bestaat het risico dat door de verschillende werking van de toplaag en de multiplex laag de toplaag kan gaan scheuren. Dit is echter makkelijk te voorkomen door goed te leggen en de luchtvochtigheid in de gaten te houden.

Wat zijn de voordelen van multiplank?

Multiplank ziet er hetzelfde uit als houten vloeren massief, maar heeft minder las van werking.

Werkt multiplank nog steeds?

Ja, hoewel de bovenlaag dunner is dan bij houten vloeren massief zal ook mulitplank onderhevig zijn aan werking. Dit is namelijk een natuurlijke eigenschap van hout.

Wat is multiplex?

Multiplex is een houten plaat dat opgebouwd is uit een aantal lagen fineer die kruislings op elkaar geplakt worden.

Wat is multiplank?

Multiplank is opgebouwd uit twee lagen. De toplaag van een aantal millimeter dik is een soort hardhout, bijvoorbeeld eiken. Daaronder zit een dikkere onderlaag die veelal van multiplex gemaakt wordt.

Wat zijn de nadelen van laminaat?

Laminaat lijkt op hout, maar als je het goed bekijkt is het goed te zien dat het niet echt is. Laminaat is ook niet op te schuren als er krassen of beschadigingen in zitten, wat er voor zorgt dat laminaat minder lang mee gaat dan houten vloeren massief.

Wat zijn de voordelen van laminaat?

Over het algemene is laminaat goedkoper dan een houten vloer. Daarbij komt nog dat een laminaat vloer beter tegen water kan, wat ervoor zorgt dat het makkelijker schoon te houden is dan houten vloeren massief.

Wat is laminaat?

Hoewel laminaat het uiterlijk van een houten vloer heeft, is het dit zeker niet. Laminaat is niets anders dan een plaat MDF of spaanplaat waar een houten print op gedrukt wordt. Over het algemeen is laminaat hierdoor ook stukken goedkoper dan een massieve houten vloer.

Wat is parket?

Parket is een verzamelnaam voor verschillende soorten houten vloer. Onder deze vloeren worden onder meer inbegrepen: het lamelparket, houten vloeren massief en parketvloeren visgraat.

Komen er snel vlekken op eiken hout?

Of er snel vlekken in eiken komen is geen eenduidig antwoord te geven. Dit hangt af van de afwerking die u laat uitvoeren op uw eiken houten vloer. Bij een laklaag zult u hier minder last van hebben dan bij een naturel look.

Is eiken hout krasvast?

Eiken hoort tot de hardhout familie en is, zoals de naam al doet vermoeden, een hard soort hout. Dit zorgt ervoor dat een eiken houten vloer zich moeilijk laat bekrassen. Natuurlijk is de gevoeligheid ook afhankelijk van de afwerking die gekozen wordt. Een kras zal beter opvallen op een glanzende lak dan wanneer gekozen wordt voor een matte uitstraling.

Is eiken hout kleurvast?

Eiken is een hardhout dat over het algemeen een goede slijtvastigheid heeft. Toch zal er op ten duur een verkleuring kunnen gaan optreden. Deze verkleuring zal o.a. ontstaan door uv-straling en lichte slijtage. Dit is echter goed op te lossen door de houten vloer eens in de 4 a 5 jaar te laten behandelen of schuren zodat uw houten vloer er weer als nieuw uit zal zien.

Wat is een handgeschaafde voorbehandeling?

Een handgeschaafde voorbehandeling is een behandeling die uw houten vloer een ruw uiterlijk geeft. Met de hand wordt de houten vloer geschaafd, waardoor er beschadegingen in de vloerdelen komen.

Wat is een geborstelde voorbehandeling?

Door de geborstelde afwerking worden de zachtere delen van het eiken weggeborsteld, waardoor de wat hardere nerven duidelijker zichtbaar worden. Hierdoor wordt een ouder/geleefder uiterlijk aan de houten vloer gegeven.

Wat is een verouderde, getrommelde voorbehandeling?

Een verouderde, getrommelde voorbehandeling houdt in dat de eiken houten vloer in een grote trommel rondgedraaid worden. Om het gewenste uiterlijk te krijgen worden bij de planken in de trommel stenen, bouten, moeren e.d. gebruikt.

Wat is een white wash voorbehandeling?

Bij een white wash behandeling worden de planken ingeboend met een witte was of olie. Daarna wordt het de overtollige was of olie weg geboend, waardoor de tekening die het hout heeft benadrukt wordt.

Wat is een gerookte voorbehandeling?

Door het roken van de eiken houten vloer wordt de tekening die in het hout zit benadrukt. Deze tekening wordt gevormd door externe natuursinvloeden, zoals wind en neerslag, en interne invoeden, zoals de structuur van het hout.

Wat is een noest?

Een noest is een donkere plek in het hout waar voorheen een tak gegroeid heeft. Een noest wordt gestopt met een mengsel dat bestaat uit zaagsel en kunsthars. Dit wordt gedaan om het hout glad af te kunnen werken.

Welke afwerkingen van eiken hout zijn er?

Eiken kent een groot scala aan afwerkingen, zodat er voor iedereen een afwerking bij zit. Een aantal afwerkingen zijn: gerookt, getrommeld en verouderd, geborsteld, handgeschaafd, white washed, gelakt, Tudor en natuurlijk naturel.

Wat zijn de verschillende kwaliteitsklassen in eiken massieve vloeren?

De meest gebruikte kwaliteitsklasse is 'Rustiek ABCD'. De hoogste kwaliteit is Rustiek A en de laagste is Rustiek B. Bij Rustiek A mag er een kleine noest in het hout zitten en heeft het hout een fijne structuur. Aflopend in kwalieit zal het hout meer en grotere noesten bevatten is de structuur grover.

Wat zijn de eigenschappen van een Oost-Europese eiken vloer?

In Oost-Europa is het over het algemeen wat kouder waardoor de bomen minder snel zullen groeien. Dit heeft tot gevolg dat de oost-europese eiken vloeren over het algemeen wat harder zijn dan de europese vloeren. De Oost-Europese vloeren hebben een donkerder en robuuster uiterlijk dan de overige Europese eiken vloeren.

Wat zijn de eigenschappen van een Europese eiken vloer?

Ten opzichte van de Oost-Europese vloeren zullen de gewonen Europese vloeren veelal in een iets warmere omgeving groeien waardoor het groeiproces ook sneller gaat. Dit zorgt ervoor dat de planken iets zachter zullen zijn. Dit brengt echter geen belemmeringen in het gebruik met zich mee.

Waar komt het eiken hout vandaan?

Het meest gebruikte hout voor de eiken houten vloer komen uit Frankrijk of Oost-Europa.

Wat zijn de voordelen van een houten vloer t.o.v. een tegelvloer?

Een houten vloer voelt over het algemeen wat warmer aan dan tegels. Dit is vooral in de wintermaanden goed te merken.

Wat zijn de voordelen van een houten vloer tov een tapijtvloer?

Bij een houten vloer heeft u geen last van huis en stofmijt en een houten vloer is over het algemeen makkelijker schoon te houden dan een tapijtvloer.

Wat zijn de voordelen van een houten vloer?

Een eiken houten vloer heeft een aantal grote voordelen boven andere vloermaterialen. Hout heeft een lange levensduur, makkelijk te onderhouden, warm in de winter, geen last van huis- en stofmijt, hoge isolatie waarde en geeft bovendien elk huis een eigen en warme uitstraling.

Wat is eiken hout?

Eiken is een hardhout dat uitermate geschikt is om een vloer van te maken. Dit komt door de slijtvastheid van het hout en het laat zich makkelijk behandelen en afwerken, zodat er voor ieders smaak een mooie vloer te realiseren is.

2. Houten vloer afwerkingen

Heeft LAB21 ook middelen voor de afwerking van houten vloeren?

Op de webpagina onderhoud vindt u afwerkingsmiddelen van de erkende fabrikanten.

Wat voor verschillende plinten zijn er voor een eiken houten vloer?

Er bestaan verschillende soorten plinten. Te onderscheiden zijn de opstaande plinten en de liggende afdekplinten. Beide plinten kunnen in dezelfde houtsoort zijn, of in een afgelakte mdf uitvoering. De gelakte uitvoering geeft een contrasterend effect met de houten vloer, wat uw houten vloer weer een ander uiterlijk zal geven.

Welke afwerking kan het beste gebruikt worden bij huisdieren met lange nagels, zoals grote honden?

Bij kleine huisdieren zal het weinig uitmaken wat voor afwerking van de houten vloer u kiest. Echter bij grote honden met lange nagels zult u hier wel degelijk rekening mee moeten houden. Het meest aanbevolen wordt de olie afwerking. Een laklaag zal snel bekrassen en deze laag is in tegenstelling tot de olie laag niet plaatselijk bij te werken.

Welke afwerking is het beste bij een vloerverwarming?

Bij een vloerverwarming wordt meestal een olie afwerking aangeraden, omdat olie niet als een laag op het hout ligt maar er echt in zit. Een laklaag zou bij vloerverwarming kunnen barsten.

Wat is een hardwax behandeling?

Hardwax is een slijtvaste waterafstotende en vuilwerende afwerking. Het is een afwerking die een natuurlijk uiterlijk aan de houten vloer[/url] geeft.

Wat is een olie-zeep behandeling?

Een olie-zeep behandeling is wederom een variant op de gewone olie behandeling. Na de olie behandeling wordt de houten vloer[/url] ingeboend met een zeeplaag waardoor de vloer wat meer vuilafstotend gemaakt kan worden.

Wat is een colourwash?

Colourwash is inprincipe hetzelfde als een olie behandeling. Het verschil zit er in dat aan de olie een kleurstof is toegevoegd die een de houten vloer ligt kleurt.

Wat houdt oliën in?

Olie is de meest populaire afwerking van een houten vloer. Het geeft de vloer een matter uiterlijk en haalt de nerfstructuur van de houten vloer naar boven. Een erg natuurlijke uitstraling, maar vergt wel meer onderhoud.

Wat houdt lakken in?

Lakken van de houten vloer houdt in dat er een harde toplaag op de vloer wordt gelakt. Deze toplaag beschermt de houten vloer tegen water en vuil. Het is een onderhoudsvriendelijk afwerking. De laktoplaag ligt echt op het hout.

3. Houten vloer leggen

Welke ondervloer moet ik kiezen als ik in een appartement de houten vloer zwevend ga leggen?

In een appartement mogen ivm geluidsoverlast meestal de loopgeluiden niet boven de 10dB uitkomen. Hiervoor zijn speciale ondervloeren te verkrijgen.

Welke ondervloer moet gekozen worden als ik de houten vloer zwevend ga leggen?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Dit hangt af van meerdere factoren, zoals; waar wordt gelegd, of de vloer egaal is en dergelijke.

Welke ondervloer moet ik gebruiken als ik de houtenvloer ga verlijmen op tegels?

Tegels zijn een moeilijke ondergrond voor een houten vloer[/url]. Er kan geen eenduidig antwoord worden gegeven op de vraag welke lijm gebruikt moet worden. LAB21 raadt u dan ook aan om dit met een parketeur te overleggen.

Welke ondervloer moet ik gebruiken als ik de houtenvloer ga verlijmen op een zand cementen deklaag?

Hiervoor worden veelal de 'spaanplaat broodjes' gebruikt van 150*300*8 of 150*300*12 millimeter. De voorkeur wordt gegeven aan de 12 mm dikke ondervloer, omdat de nietjes in deze ondervloer meer houvast hebben en daardoor minder snel een onderliggende leiding geraakt zal worden en de nietjes minder snel los zullen laten.

Welke ondervloer moet ik gebruiken als ik de houtenvloer ga verlijmen op houten planken?

Hiervoor worden spaanplaten gebruikt.

Welke ondervloer moet ik gebruiken als ik de houten vloer ga verlijmen?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Dit hangt voornamelijk af van de ondervloer waar de nieuwe vloer op gelegd gaat worden.

Kan een massieve vloer ook in de kelder gelegd worden?

Omdat de kelder vaak een hogere luchtvochtigheid heeft dan andere verdiepingen in het huis, wordt het veelal afgeraden om de massieve vloeren in de kelder te leggen.

Is het leggen van een houten vloer ook mogelijk i.c.m. vloerverwarming?

Ja, het leggen van een houten vloer icm vloerverwarming is mogelijk. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met extra voorwaarden voor het leggen. Ook dient rekening gehouden met de afwerking en dient er voldoende kennis aanwezig te over de vloerverwarming. Daarnaast dient u een stookprotocol te volgen en gebruik te maken van het juiste materiaal. Raadpleeg altijd eerst uw leverancier of een erkende vakman.

Wat betekend zwevend leggen?

Zwevend leggen betekend dat de houten vloer[/url] los ligt op de ondergrond. Er zal dan wel gebruik gemaakt moeten worden van een ondervloer. Tevens moet er rekening mee gehouden worden dat de houten vloer[/url] niet breder gelegd wordt dan 6 a 6,5 meter ivm de werking van de houten vloer[/url].

Wat houdt het in als de vloer vast gelegd wordt?

Het vast leggen van de houten vloer betekend dat de vloer verlijmd wordt met de ondervloer, waardoor de vloer volkomen vast zal komen te liggen.

Wat houdt werking van een houten vloer in?

Werking betekend dat de houten vloer zal krimpen dat wel uitzetten. Dit wordt veroorzaakt door veranderingen in de luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen.

Hoe kan eikenhout het beste worden gelegd?

Afhankelijk van uw wensen, legsituatie en afmeting van de houten vloer die u kiest, kan de eiken houten vloer vast of zwevend gelegd worden.

In welke kamers van het huis kan de massieve houten vloer gelegd worden?

U kunt de houten vloer[/url] in de meeste kamers van het huis leggen. De enige uitzondering hierop zijn de natte ruimtes in het huis, denk hierbij aan badkamers en wc, maar ook aan bijvoorbeeld de kelder.

4. Houten vloer onderhoud

Heeft LAB21 onderhoudsmiddelen?

Op de webpagina onderhoud vindt u afwerkingsmiddelen van de erkende fabrikanten.

Hoe vaak kan de houten vloer geschuurd worden?

De houten vloer zou zonder probleem een keer of 5 geschuurd kunnen worden bij normaal gebruik en normaal schuren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van eventuele schade aan de houten vloer en van de vloerdikte, de grofheid van het schuurpapier etc.

Kan een beschadigde houten vloer opnieuw geschuurd worden?

Een houten vloer kan door de jaren heen meermaals opnieuw geschuurd worden.

Kan deze polish ook plaatselijk toegepast worden?

Dat hangt af van de polish. De meeste producten moeten op de gehele houten vloer[/url] gebruikt worden. De laatste tijd komen er steeds meer polish middelen om de houten vloer[/url] ook plaatselijk bij te werken.

Hoe moet ik een gelakte vloer op de lange termijn onderhouden?

Op de lange termijn wordt voor een gelakte houten vloer[/url] een zogenaamde polish gebruikt. Allereerst zal de houten vloer[/url] goed schoongemaakt moeten worden om daarna de polish op de houten vloer te gebruiken. Gebruik altijd dezelfde polish en wissel ook niet van merk. Dit omdat elk merk zijn eigen samen stelling heeft en het door elkaar gebruiken een lelijk effect kan opleveren.

Wat voor onderhoud moet bij een gelakte vloer gedaan worden?

Bij een gelakte houten vloer kunt u gerust met een dweil overheen gaan. Gebruik niet grote hoeveelheden water. U moet er wel rekening mee houden dat eventuele schade in de uit lak bestaande toplaag niet plaatselijk te herstellen is.

Hoe moet een waxvloer onderhouden worden?

De waxvloer mag niet te lang nat zijn en moet bijna dagelijks gestofzuigd worden. de vloer kan alleen in zijn geheel gedweild worden ivm eventuele verkleuring.

Hoe kan ik een met colourwash bewerkte vloer onderhouden?

Voor deze vloer geldt hetzelfde als voor een met gewone olie behandelde vloer. Het enige verschil is dat in plaats van de olie om vale plekken, de colourwash gebruikt moet worden.

Hoe kan ik vlekken uit de geoliede vloer halen?

Vlekken kunt u het beste met een daarvoor bestemd schoonmaakmiddel schoonmaken. U kunt hierbij eventueel gebruik maken van een schuursponsje om de hele donkere vlekken uit de houten vloer[/url] te verwijderen. Mocht dit niet genoeg zijn zou zelfs gebruik gemaakt kunnen worden van een fijn schuurpapiertje. Na het schoonmaken kunt u de nu wat vale plekken plaatselijk met de olie weer bijwerken zodat de vlekken niet meer opvallen.

Hoe kan ik het beste een olie vloer schoonmaken?

Aangezien zand en stof als schuurpapier werken op een houten vloer is het aan raden om geregeld te stofzuigen of te vegen. De vloer is ook te dweilen met een daarvoor geschikt schoonmaakmiddel. Andere middelen zijn niet aan te raden, zoals allesreiniger, chloor, azijn, groene zeep en chemische middelen en dergelijke. Het is ook absoluut af te raden om de vloer met een stoommachine of een veel water te reinigen.

Hoe kan ik vale plekken uit de geoliede vloer halen?

Vale plekken ontstaan voornamelijk op plekken waar veel gelopen wordt, zoals op looppaden en voor de bank. Deze plekken zijn plaatselijk bij te werken met een olie voedingsmiddel.

Wat voor onderhoud brengt een geoliede vloer met zich mee?

In tegenstelling tot een gelakte vloer loopt u bij een geoliede vloer op het hout en niet op een toplaag. Dit zorgt ervoor dat het hout kwetsbaarder is voor vuil en water. Het is aan te raden om zoveel mogelijk vuil en water van de houten vloer[/url] te houden. Dit kan d.m.v. matten en roosters bij de deuren te leggen. eventuele schade is altijd te herstellen.

Wat voor onderhoud vergt de houten vloer?

Op deze vraag bestaat niet 1 antwoord. Het antwoord is afhankelijk van de afwerking die gekozen wordt voor de houten vloer. Wat voor iedere afwerking geldt is dat er geen overmatig water op mag komen en dat scherpe voorwerpen het hout kunnen bekrassen. Aangeraden kan worden om beschermviltjes onder meubels te plakken die vaak verschoven worden, denk dan aan eetkamerstoelen e.d.

5. Houten vloer aandachtspunten

Wat voor houten vloeren verkoopt LAB21?

LAB21 verkoopt multiplanken van topkwaliteit Europees eiken. Multiplanken zijn ontwikkeld om de grote problemen van het werken (krimpen en uitzetten) van massief eiken tegen te gaan. In de showrooms van LAB21 zijn de multiplanken zwevend gelegd. Dit getuigt van hoge kwaliteit multiplanken.

Welke houten vloer sortering moet ik kiezen?

Dit is erg afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Wilt u veel knoesten en spint in uw houten vloer? Dan kunt u kiezen voor een Natural sortering. Wilt u juist een 'schone' houten vloer? Dan is de Premium sortering een goede optie. De Select Rustiek sortering is over het algemeen de meest gevraagde sortering. Deze geeft het hout een rustige, maar natuurlijke uitstraling.

6. Houten vloer, PVC en Laminaat levering

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

U kunt uw bestelling afhalen bij LAB21 Amersfoort.

Wat zijn de transportkosten voor laminaat?

De transportkosten voor een laminaat bestelling zijn EUR 80,- incl. BTW. Voor leveringen in België zijn de transportkosten EUR 80,- incl. BTW. Voor levering op de Waddeneilanden of een hogere etage wordt een nader te bepalen toeslag (afhankelijk van gewicht en locatie) gerekend. Indien u een bestelling van onder de 30m2 heeft geplaatst, zonder plinten en ondervloeren, komt hier nog een toeslag van EUR 20,- incl BTW bij. Deze toeslag is EUR 10,- incl. BTW wanneer u als bestaande klant een bestelling plaatst met een maximaal gewicht tot 50kg. Weegt uw bestelling zwaarder? Dan wordt de reguliere toeslag berekend. De totale transportkosten voor een laminaat bestelling onder de 30m2 zonder plinten en ondervloeren zijn EUR 80,- incl. BTW en EUR 100,- incl. BTW (België). Bestelt u hier wel plinten en ondervloeren bij dan blijven de transportkosten gelijk aan het standaardtarief.

Wat zijn de transportkosten van houten vloeren?

De transportkosten voor een houten vloer bestelling zijn EUR 120,- incl. BTW. Voor leveringen in België zijn de transportkosten EUR 140,- incl. BTW . Voor levering op de Waddeneilanden of een hogere etage wordt een nader te bepalen toeslag (afhankelijk van gewicht en locatie) gerekend. Indien u een bestelling van onder de 30m2 heeft geplaatst, zonder plinten en ondervloeren, komt hier nog een toeslag van EUR 20,- incl. BTW bij. Deze toeslag is EUR 10,- incl. BTW wanneer u als bestaande klant een bestelling plaatst met een maximaal gewicht tot 50kg. Weegt uw bestelling zwaarder? Dan wordt de reguliere toeslag berekend. De totale transportkosten voor een houten vloer bestelling onder de 30m2 zonder plinten en ondervloeren zijn EUR 140,- incl. BTW en EUR 160,- incl. BTW (België). Bestelt u hier wel plinten en ondervloeren bij dan blijven de transportkosten gelijk aan het standaardtarief.

Wat is de levertijd van een houten vloer, PVC vloer of laminaat bestelling?

De levertijd bedraagt standaard 1 tot 2 weken na ontvangst van uw (aan)betaling. Indien u artikelen heeft besteld welke speciaal voor u worden besteld, dan kan deze levertijd oplopen. Wanneer u een bestelling heeft geplaatst en een aanbetaling van EUR 100,- of het volledige bedrag heeft betaald, sturen wij uw order door naar onze logistieke partner.

Kan ik een exacte leverdatum opgeven?

Ja, u kunt bij uw bestelling wel een gewenste leverdatum aangeven. Op basis van de beschikbare voorraden proberen wij uw gewenste leverdatum zo veel mogelijk te respecteren.

Wordt mijn bestelling bij levering ook naar binnen gebracht?

Nee, uw houten vloer, PVC vloer of laminaat bestelling wordt niet binnen geleverd. De leveringen worden standaard voor de eerste drempel op een pallet afgeleverd.

Hoe kan ik mijn bestelling bij afhaal betalen?

U kunt bij afhaal per PIN betalen.

Hoe kan ik mijn bestelling bij levering betalen?

U kunt bij levering contant en gepast betalen. U dient van te voren wel een aanbetaling te doen van 25% van het totaalbedrag. U kunt uiteraard ook het volledige bedrag van te voren betalen, u hoeft bij levering dan niets meer te betalen, m.u.v. van eventuele toeslagen (levering op hogere etage, op de Waddeneilanden etc.)

Moet ik tijdens de levering aanwezig zijn?

Ja, u moet tijdens de levering aanwezig zijn om voor ontvangst te tekenen en de bestelling te controleren. Klachten over leveringen waarvoor niet getekend is kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Met wie kan ik contact opnemen over de levering?

Heeft u al een bestelling geplaatst en deze of al betaald of een aanbetaling van EUR 100,- incl. BTW gedaan? Dan zal TSN met u contact opnemen over de levering. Heeft u nog geen bestelling geplaatst of nog geen betaling voor uw bestelling gedaan? Neem dan contact op met onze centrale helpdesk.

Wat zijn de transportkosten voor PVC vloeren?

De transportkosten voor een PVC vloer bestelling zijn EUR 80,- incl. BTW. Voor leveringen in België zijn de transportkosten EUR 80,- incl. BTW. Voor levering op de Waddeneilanden of een hogere etage wordt een nader te bepalen toeslag (afhankelijk van gewicht en locatie) gerekend. Indien u een bestelling van onder de 30m2 heeft geplaatst, zonder plinten en/of accessoires, komt hier nog een toeslag van EUR 20,- incl. BTW bij. Deze toeslag is EUR 10,- incl. BTW wanneer u als bestaande klant een bestelling plaatst met een maximaal gewicht tot 50kg. Weegt uw bestelling zwaarder? Dan wordt de reguliere toeslag berekend. De totale transportkosten voor een laminaat bestelling onder de 30m2 zonder plinten en ondervloeren zijn EUR 80,- incl. BTW en EUR 100,- incl. BTW (België). Bestelt u hier wel plinten en ondervloeren bij dan blijven de transportkosten gelijk aan het standaardtarief.

Kan ik een exact tijdstip afspreken?

Nee, u kunt helaas geen exact tijdstip afspreken. Een dag voor de afgesproken levering kunt u na 18.00u contact opnemen met uw vervoerder. Contactgegevens van deze vervoerder ontvangt u ten vroegste 7 en ten laatste 1 dag voor levering.

Word ik van te voren gebeld door de chauffeur op de dag van levering?

Dit is op verzoek mogelijk. Maximaal een half uur van te voren kan de chauffeur u bellen. Dit kunt u met onze distributeur afspreken wanneer u een afspraak maakt voor de levering.

Stuur een bericht


Verplicht veld  

 

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mijn gegevens