033 494 19 36 Ma-Za – 09.00-17.00
  info@lab21.nl
  06 304 500 39
Naar Showrooms>

Kunstgras informatie

Steeds vaker komt u kunstgras tegen in de tuin. Dit valt wellicht niet altijd op, aangezien kunstgras tegenwoordig nauwelijks van echt gras is te onderscheiden. Dankzij continue verfijning van het productieproces en het gebruik van innovatieve materialen, heeft kunstgras vrijwel dezelfde uitstraling als een natuurlijk grasveld gekregen. En net zo belangrijk, zonder de nadelen die bij gras horen!

Fivestar Grass

Bij LAB21 vindt u het kunstgras van Fivestar Grass. Fivestar Grass is een Nederlandse producent van topkwaliteit kunstgrassen voor woon-, werk- en leefomgeving. De naam Fivestar Grass staat voor een kwaliteitsgarantie.

Fivestar Grass levert in binnen- en buitenland. Niet alleen aan particulieren, maar ook aan gemeentes, projectontwikkelaars en recreatiebedrijven. Het kunstgras van Fivestar Grass wordt gemaakt van de beste grondstoffen. Deze zijn kleurecht en hebben een hoge UV-stabiliteit. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras van Fivestar Grass lang meegaat. Fivestar Grass staat garant voor een perfecte grasmat met een natuurlijke en verzorgde uitstraling en jarenlang gebruiksplezier.

Voordelen kunstgras

Kunstgras bespaart u veel tijd en daardoor kosten. Geen zorgen meer over verkleuring, maaien van het gras of vervelende klusjes als bemesten, onkruid wieden of kantensteken. Kunstgras is ook vrij van ongedierte. Met kunstgras heeft u altijd een groen grasveld dat weinig onderhoud vraag. Hierdoor heeft u meer tijd om echt te genieten van uw tuin! Tevens kunt u kunstgras probleemloos op uw balkon of dakterras leggen.

Kunstgras is waterbesparend. U hoeft uw gras niet meer te besproeien. Bovendien is kunstgras in vrijwel alle gevallen weer- en UV-bestendig. Kunstgras is waterdoorlatend, zodat er geen plassen of modder vormen op het gras. Zo behoudt uw kunstgrasveld een natuurlijke en frisse uitstraling!

Kunstgras is ook geschikt voor dieren en kinderen. Kunstgras is allergievrij en volkomen veilig voor kind en dier. U kunt uw kinderen dan ook met een gerust hart op het gras laten spelen.

Met kunstgras heeft u niet alleen een  altijd mooi en netjes onderhouden tuin, maar draagt u ook bij aan een schoon milieu. Het kunstgras van Fivestar Grass is namelijk 100% recyclebaar en u hoeft uw grasveld niet te besproeien. Zo bespaart u vele liters water per jaar! Dat is niet alleen prettig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Belangrijkste kenmerken

Waaraan kunt u een goed kunstgrasveld herkennen? Waar moet u op letten bij het maken van een keuze? Hieronder de belangrijkste kenmerken met uitleg.

UV-stabiliteit
De levensduur van kunstgras wordt voor een groot deel bepaald door de zachtheid en kleurechtheid van het gras. Deze wordt bepaald door de UV-stabiliteit. Een UV-bestendig kunstgras is dan ook een kwalitatief goed kunstgras.

Garen
Dit zijn de grassprietjes van het kunstgras.

Poolhoogte
Dit is de hoogte van de garen in het gras.

Rijafstand
Het aantal garen per inch (1 inch = 2,54cm). Hoe meer garen per inch, hoe voller het grasveld.

Gewicht garens
Het gewicht per m2 van het garen in het gras. Hoe hoger dit gewicht, hoe stabieler en steviger.

Onderkant
De onderkant bestaat uit latex, vilt of een combinatie hiervan. Dit zorgt ervoor dat de garens niet uit het gras kunnen vallen. Latex is hierbij een combinatie van kalk en rubber. Hoe meer kalk er is gebruikt, hoe goedkoper het product. Dit kunt u herkennen door het gras te buigen. Als het latex (de onderkant) begint te breken, dan is er sprake van een mindere kwaliteit.

Zand gevuld
Ook wel infill genoemd. Dit geeft gewicht op de grasmat en helpt mee het garen rechtop te zetten. Over het algemeen wordt het kunstgras ingestrooit met ronde zandkorrels. Deze voorkomen snijden in het gras en waarborgen de drainage. Bovendien zorgt dit voor een mooie en natuurlijke uitstraling.

Bij sommige soorten kunstgras is dit niet nodig, de zogenaamde non-infill kwaliteit. U kunt er wel voor kiezen dit type kunstgras in te strooien. Dit geeft wat extra stevigheid en gewicht aan het gras. Bij bepaalde soorten kunstgras is de infill wel noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij het Fivestar Grass Kidsplay kunstgras. Deze serie is speciaal ontwikkeld als speelvelden voor kinderen. Hierbij zorgt het instrooien met zand voor extra stabiliteit.

LAB21 is primair een leverancier van het materiaal. Als extra service hebben wij de informatie van onze leveranciers als tips voor u verzameld. LAB21 is niet verantwoordelijk en kan niet aansprakelijk gehouden worden voor de juistheid van deze informatie. Wij raden u met klem aan te allen tijde de gebruiksaanwijzing bij de geleverde producten op te volgen, dan wel navraag te doen bij een specialist.

>2000 vloeren 10 jaar ervaring 20.000 tevreden klanten Deskundig advies Klanten geven ons een 8,0
Copyright © 2010-2017   LAB21 B.V. KVK-nummer: 17269297 Om u beter van dienst te zijn maakt deze website gebruik van cookies