033 494 19 36 Ma-Za – 09.00-17.00
  info@lab21.nl
  06 304 500 39
Naar Showrooms>

Kunstgras onderhoud

Het kunstgras van Fivestar Grass vergt weinig onderhoud. U hoeft het kunstgras niet te maaien, te bemesten, onkruid te wieden of een van de andere vervelende klusjes die bij natuurlijk gras horen. Echter wilt u natuurlijk wel dat uw kunstgras haar mooie natuurlijke uitstraling behoudt. Gelukkig bestaat het regelmatig onderhoud uit enkele eenvoudige stappen welke weinig inspanning en tijd van u vragen.

Door het Fivestar Grass kunstgras goed te onderhouden, behoudt u zelfs na jaren gebruik nog dezelfde mooie natuurlijke uitstraling als op de eerste dag!

Verdelen en bijstrooien

Sommige plekken van het kunstgras gebruikt u intensiever dan andere. Denk bijvoorbeeld aan het looppad naar het terras of een speelhoek voor de kinderen. Door het intensief gebruiken van kunstgras kunt u het infillmateriaal weglopen.

Het instrooisel kunt u gemakkelijk terugvegen met een harde nylon borstel of bladhark. Op den duur zult u het infill zelf moeten bijvullen. Hiervoor kunt u het kwartszand van Fivestar Grass gebruiken.

Vuil verwijderen

In het najaar vallen er bladeren van bomen en struiken op het gazon. Als u dit niet verwijdert, dan zal het gazon langzaam dichtslibben. Dit is nadelig voor de waterdoorlaatbaarheid. U kunt het bladafval dan ook het beste verwijderen met een bladblazer of bladhark. Hiermee voorkomt u ook direct dat het vuil in het gazon een algen- of moslaagje vormt.

Vormt zich toch mos op het kunstgras? Dan zal dit in de meeste gevallen op een schaduwplek zijn. U kunt dit dan verwijderen met een mild anti mos product. De voorkeur geniet echter dit met een harde bezem of bladhark met metalen tanden te verwijderen. Dit is vaak al voldoende en bovendien milieuvriendelijker.

Onderhoudsmiddelen en andere chemische producten

Wilt u chemische producten zoals onderhoudsmiddelen, verdelgers etc. gebruiken op het kunstgras? Let er dan goed op dat deze vrij zijn van halogenen en zuurhoudende en oxiderende middelen. Deze middelen tasten het kunstgras aan.

LAB21 is primair een leverancier van het materiaal. Als extra service hebben wij de informatie van onze leveranciers als tips voor u verzameld. LAB21 is niet verantwoordelijk en kan niet aansprakelijk gehouden worden voor de juistheid van deze informatie. Wij raden u met klem aan te allen tijde de gebruiksaanwijzing bij de geleverde producten op te volgen, dan wel navraag te doen bij een specialist.

>2000 vloeren 10 jaar ervaring 20.000 tevreden klanten Deskundig advies Klanten geven ons een 8,0
Copyright © 2010-2017   LAB21 B.V. KVK-nummer: 17269297 Om u beter van dienst te zijn maakt deze website gebruik van cookies