Jouw vloer, onze passie!

Laagste prijs garantie

Vloeren van 35 topmerken

Eigen legservice

Meer dan 10 jaar ervaring

20.000 tevreden klanten

Houten vloeren

Wanneer u een nieuwe vloer nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u een nieuwe woning gaat betrekken, heeft u keuze te over. Laminaat, PVC, steen, tegels en uiteraard de ‘oude vertrouwde’ houten vloer. Alhoewel kunststof zo zijn voordelen heeft, biedt een houten vloer toch net dat beetje extra. Het geeft een mooi en sfeervol karakter aan iedere ruimte.


Bij LAB21 kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment aan vloeren van hout, waarbij we een duidelijk onderscheid hebben gemaakt in kwaliteit, stijl en prijs. Zo weet u zeker dat u altijd vindt dat past binnen uw plannen, ideeën en uiteraard budget. Zo bent u verzekerd van jarenlang plezier van de houten vloer en betaalt u nooit te veel. Omdat LAB21 rechtstreeks inkoopt bij de fabriek, kunnen we namelijk een uitstekende prijs/kwaliteitsgarantie bieden.

Een eiken houten vloer kopen

Een van de populairste types onder de houten vloeren is de vloer van eikenhout. Net als alle andere vloertypen, is de eikenvloer er in alle soorten en maten. De dikte van de planken, de totale afmeting en de kwaliteit van het hout bepalen uiteindelijk de prijs per vierkante meter. Deze 14 millimeter dikke, houten vloer geldt als een favoriet binnen ons assortiment.


Dit eiken lamelparket met een CDD-sortering zorgt voor een natuurlijke uitstraling in de ruimte. Daarnaast is deze ondergrond naturel geolied en daardoor meteen legklaar. De onbehandelde Country Eiken Rustiek is daarentegen een van de paradepaardjes binnen ons grote assortiment. Deze houten vloer is misschien prijziger, maar zorgt meteen voor een ongekend luxueuze uitstraling.

Houten vloer met visgraat motief

Veel klanten laten ons specifiek weten op zoek te zijn naar een vloer met het welbekende visgraat motief. Zoals de naam al zegt, worden de vloerdelen bij dit motief in visgraatpatroon gelegd. Dat zegt echter nog niet alles. Ook het soort hout, de afwerking, de behandeling, de lengte en de breedte zijn van invloed op de uitstraling van de visgraatvloer.


Zo kunt u de houten vloer met visgraat voorzien van een slijtvaste laklaag, waarmee de vloer onderhoudsarm en duurzaak wordt. Ook is het eventueel mogelijk om de ondergrond te laten stomen, roken of oliën. Daarbij is het wel noodzakelijk om te kijken naar het type materiaal, want niet alle houtsoorten zijn hiervoor geschikt. Het spreekt uiteraard voor zich dat ook de kleur van het hout – licht of donker – van invloed is op het eindresultaat en de totaalfeel van het geheel.

Houten vloer laten leggen door specialisten

Wanneer u een ondergrond heeft aangeschaft, is het zaak om deze te gaan leggen. Dat kunt u uiteraard zelf doen, maar hiervoor is wel de nodige kennis en met name het nodige vakmanschap vereist. Een slordig gelegde houten vloer doet namelijk flinke afbreuk aan de ruimte. LAB21 helpt u dan ook graag bij het leggen van uw nieuwe houten vloer.


Wij beschikken over een eigen legservice, met ruime ervaring en oog voor detail. Houten vloeren kunnen op vele manieren worden gelegd: zwevend, vastgenageld op rachels of verlijmd. Dat is afhankelijk van uw situatie en uw persoonlijke voorkeur. Onze experts helpen u bij het maken van de beste keuze en voeren al het werk van A tot Z uit. U bent dus verzekerd van een topvloer, die ook nog eens professioneel en vakkundig gelegd is.

Vloeren tegen een scherpe prijs

Bent u op zoek naar een mooie ondergrond voor uw woning en/of een legservice tegen een scherpe prijs? Bekijk ons assortiment en vind wat u bij u past. Wanneer u iets naar uw smaak heeft gevonden, kunt u meteen bestellen of eerst even contact opnemen om de opties te bespreken. Ook met betrekking tot het laten leggen van de houten vloer. Voor contactinformatie, kunt u kijken op onze contactpagina.