Welkom bij LAB21: De grootste vloerenshowroom van Nederland!

Met meer dan 2000 vloeren vind je de vloer die bij je past. Kies uit meer dan 35 topmerken en de beste service. Bij LAB21 ontdek je PVC, Laminaat en Houten vloeren.

Ben je op zoek naar een mooie houten vloer? Bekijk onze collectie houten vloeren op je gemak online. Wil je de houten vloer in het echt bekijken? Dat is gewoon mogelijk tijdens de lockdown periode. Onze showrooms zijn open voor het afhalen van grote stalen. Je kunt de stalen online of telefonisch gratis aanvragen, vervolgens kun je ze ophalen bij een van onze showrooms om thuis te beoordelen. Wij kunnen ook bij je thuis komen met de stalen. Wil je graag advies van onze vloeren specialisten? Ook bellen en beeldbellen is bij ons is mogelijk! Klik hier voor meer informatie.

127 resultaten
Sorteren op:

Houten vloer kopen? Kom naar onze parketstudio

LAB21 heeft een complete parketstudio ingericht met een mooi assortiment eikenhouten vloeren. Het assortiment bestaat uit behandelde en onbehandelde planken van diverse sorteringen. In ons assortiment eikenhouten vloeren hebben we een mooie collectie visgraatvloeren. Onze houten vloeren bestaan uit massief eiken, lamelparket en multiplank. In onze parketstudio hebben wij een ruime collectie oliën bij welke u onbehandelde planken kunt testen zo kunt u meteen zien welk effect een kleur olie heeft op een onbehandelde plank, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kom naar een van onze showrooms en laat u adviseren door een van onze parketadviseurs.

Een eiken houten vloer kopen

Een van de populairste types onder de houten vloeren is de vloer van eikenhout. Net als alle andere vloertypen, is de eikenvloer er in alle soorten en maten. De dikte van de planken, de totale afmeting en de kwaliteit van het hout bepalen uiteindelijk de prijs per vierkante meter. Deze 14 millimeter dikke, houten vloer geldt als een favoriet binnen ons assortiment.
Dit eiken lamelparket met een CDD-sortering zorgt voor een natuurlijke uitstraling in de ruimte. Daarnaast is deze ondergrond naturel geolied en daardoor meteen legklaar. De onbehandelde Country Eiken Rustiek is daarentegen een van de paradepaardjes binnen ons grote assortiment. Deze houten vloer is misschien prijziger, maar zorgt meteen voor een ongekend luxueuze uitstraling.

Houten vloer met visgraat motief

Veel klanten laten ons specifiek weten op zoek te zijn naar een vloer met het welbekende visgraat motief. Zoals de naam al zegt, worden de vloerdelen bij dit motief in visgraatpatroon gelegd. Dat zegt echter nog niet alles. Ook het soort hout, de afwerking, de behandeling, de lengte en de breedte zijn van invloed op de uitstraling van de visgraatvloer.
Zo kunt u de houten vloer met visgraat voorzien van een slijtvaste laklaag, waarmee de vloer onderhoudsarm en duurzaak wordt. Ook is het eventueel mogelijk om de ondergrond te laten stomen, roken of oliën. Daarbij is het wel noodzakelijk om te kijken naar het type materiaal, want niet alle houtsoorten zijn hiervoor geschikt. Het spreekt uiteraard voor zich dat ook de kleur van het hout – licht of donker – van invloed is op het eindresultaat en de totaalfeel van het geheel.

Houten vloer laten leggen door specialisten

Wanneer u een ondergrond heeft aangeschaft, is het zaak om deze te gaan leggen. Dat kunt u uiteraard zelf doen, maar hiervoor is wel de nodige kennis en met name het nodige vakmanschap vereist. Een slordig gelegde houten vloer doet namelijk flinke afbreuk aan de ruimte. LAB21 helpt u dan ook graag bij het leggen van uw nieuwe houten vloer.
Wij beschikken over een eigen legservice, met ruime ervaring en oog voor detail. Houten vloeren kunnen op vele manieren worden gelegd: zwevend, vastgenageld op rachels of verlijmd. Dat is afhankelijk van uw situatie en uw persoonlijke voorkeur. Onze experts helpen u bij het maken van de beste keuze en voeren al het werk van A tot Z uit. U bent dus verzekerd van een topvloer, die ook nog eens professioneel en vakkundig gelegd is.

Vloeren tegen een scherpe prijs

Bent u op zoek naar een mooie ondergrond voor uw woning en/of een legservice tegen een scherpe prijs? Bekijk ons assortiment en vind wat u bij u past. Wanneer u iets naar uw smaak heeft gevonden, kunt u meteen bestellen of eerst even contact opnemen om de opties te bespreken. Ook met betrekking tot het laten leggen van de houten vloer. Voor contactinformatie, kunt u kijken op onze contactpagina.

Kom naar één van onze elf showrooms!