[h1]Houten vloeren[/h1]

Houten vloeren

Ben je op zoek naar een mooie houten vloer?

Bekijk onze collectie houten vloeren op je gemak online. Wil je de houten vloer in het echt bekijken? Dat kan nu gelukkig weer! Onze showrooms zijn helemaal voorbereid op jouw komst en we voldoen aan alle maatregelen om jouw bezoek veilig maar ook leuk en inspirerend te maken. Onze vloerenspecialisten staan klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw woonsituatie. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is op onderstaande link klikken en aan te geven dat je een afspraak wilt maken. We zien je dan snel in de showroom!

Maak hier een afspraak.

110 resultaten
Sorteren op:

WAT ZIJN HOUTEN VLOEREN?

Er bestaan houten vloeren in vele soorten en maten. Een eiken houten vloer is luxe product met een geweldige, warme uitstraling. Eiken hout is de populairste houtsoort voor houten vloeren, door de hardheid van het hout. De planken hebben een natuurlijke en unieke uitstraling die veel sfeer kunnen brengen in huiskamers. In het portfolio van LAB21 is dit type houten vloer een luxe, doch goed betaalbare optie. Daarnaast staat de parket vloer hoog aangeschreven. Een parket vloer is tijdloos, wat voor veel karakter en uitstraling zorgt in uw huis. Een parket vloer is een vloer die jarenlang meegaat en met het juiste onderhoud, ook jaren mooi blijft.

Verschillen in houtsorteringen

Houten planken zijn er in verschillende sorteringen. De sortering is kort gezegd de benaming van de uitstraling van de plank. Hieronder volgt een uitleg van de verschillende sorteringen die Lab21 hanteert. Elke houten vloer zal noesten en spint kunnen bevatten. Noesten zijn de gedeeltes waar een tak in de boom heeft gezeten. Noesten zijn te herkennen aan de donkere kleur en worden in het productieproces van de vloer gestopt in een kleur die overeenkomt met de kleur van het hout. Spint is het lichte en zachte hout aan de buitenkant van de stam van de boom. Het heeft wel dezelfde structuur als de rest van het hout maar is wel lichter van kleur. Bij een lichte vloer zal spint niet veel opvallen, maar bij een donkere vloer kan dit wel het geval zijn. Hout is uiteraard een natuurproduct. Elke boom is uniek en elke plank dus ook. Ook zal elke plank op zijn eigen manier kunnen reageren op behandelingen. Het uiteindelijke resultaat van een vloer kan afwijken van zowel getoonde foto´s als in de showroom bezichtigde stalen.

Rustiek A

Een houten vloer met sortering A heeft een rustig maar rustiek patroon met kleinere noesten en barsten. 
De maximale grootte van de noesten is hierbij maximaal 3,5 centimeter. Spint mag minimaal aanwezig zijn.

Rustiek AB

Een houten vloer met sortering AB heeft een patroon met grote noesten en barsten. De maximale grootte van de noesten is hierbij 7 centimeter. Spint is hier ook toegestaan.

Rustiek ABC

Een houten vloer met sortering ABC heeft grote levendige noesten en barsten. Noesten van alle grootte en spint zijn onbeperkt toegestaan.

Rustiek ABCD

Bij houten vloer met sortering ABCD zijn noesten van elke grootte aanwezig en heeft de vloer een robuuste uitstraling. Grote kleurverschillen tussen planken onderling kunnen voorkomen

Laat je vloer leggen door professionals

Als je voor een vloer kiest dan kijk je of deze past bij de ruimte, interieur en budget. Allemaal zaken die van belang zijn om uiteindelijk de vloer te krijgen die helemaal bij je past. Maar minstens zo belangrijk is hoe de vloer uiteindelijk gelegd wordt. Voor het beste resultaat is de expertise van een goede vakman vereist. Natuurlijk helpen wij je daar graag bij. Wij beschikken over een eigen legservice, met ruime ervaring en oog voor detail. Een houten vloer kan op vele manieren worden gelegd: zwevend, vastgenageld op rachels of verlijmd. Dat is afhankelijk van uw situatie en uw persoonlijke voorkeur. Daarom bieden wij bij LAB21 de vloer inclusief legservice aan. In ons opleidingscentrum, de LAB21 Academy, worden alle legprofessionals continue getraind om de kwaliteit van de legservice consistent en hoog te houden. Hierdoor wordt bij LAB21 altijd een mooi eindresultaat gerealiseerd en kunnen wij jarenlang woonplezier garanderen. Het leggen van uw vloer is bij LAB21 in goede handen. Meer weten? Bekijk dan eens onze pagina over legservice.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HOUTEN VLOEREN

Wanneer mensen houten vloer kopen zijn er een aantal punten waar rekening mee moet worden gehouden. Hieronder zijn de belangrijkste punten op een rijtje gezet:  

 • De toplaag van een houten vloer is vaak 3 of 4 mm dik. Wanneer houten vloeren geplaatst zijn, zal normaal gesproken na een jaar of 8 a 10 een nieuwe behandeling nodig zijn. Voordat een nieuwe olie of hardwax kan worden aangebracht , zal de vloer altijd geschuurd moeten worden. Het onderhouden van houten vloeren vergt dus goede aandacht.
 • Bij elke schuurbeurt raak je ongeveer 0,7 millimeter eiken toplaag kwijt. Het schuren doe je circa een keer per 8 a 10 jaar. Na het schuren vervagen logischerwijs de verschillende afwerkingen. Ook een eventuele v-groef afwerking van de plank zal hierbij kunnen vervagen.
 • Eikenhout is een natuurlijk product. Iedere houten vloer is daarom anders. De ene plank zal zich anders gedragen dan de andere in termen van opname van het kleurpigment, opname van olie, reactie op bewerking roken en/of borstelen etc. De showroomborden in de showroom representeren een impressie, maar het leggen van precies dezelfde houten vloer als het bord is niet mogelijk.
 • Onder invloed van UV-licht gaan eiken planken vergelen. Na verloop van tijd is de oppervlakte wat gelig van kleur. Bij elke vloer zal er door invloed van licht op den duur in mindere of meerdere mate een verkleuring ontstaan. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor pvc vloeren en laminaat. Met behulp van een nieuwe laklaag kan dit voorkomen worden.
 • Let bij uw nieuwe vloer op met het direct plaatsen van matten en kleden. Het is wenselijk om daar minimaal een halfjaar mee te wachten, totdat de olie of lak van het hout is uitgewerkt. Hiermee worden onbedoelde kleurverschillen in de houten vloer voorkomen.

Onderhoud van houten vloeren

Bij een houten vloer is onderhoud erg belangrijk. Hout is een natuurproduct en heeft meer zorg nodig dan een pvc vloeren. Wanneer de vloer gereed is zal er een finish toegepast zijn. Dit kan bijvoorbeeld hardwax of een lak zijn. Wanneer vloeren zijn afgewerkt met een olie of hardwax, duurt het gemiddeld 5 tot 6 weken voordat deze volledig zijn ingetrokken en uitgehard. In deze periode moet er voorzichtig met de vloer worden omgegaan want deze is nog kwetsbaar. LAB21 werkt voornamelijk met voor-geoliede vloeren. Bij een nieuwe houten vloer duurt het enige tijd voor de vloer verzadigd is. Bij een verzadigde houten vloer zijn alle poriën in het hout afgedicht met een waslaagje. Om dit te bereiken zal in het begin elke 2 maanden de vloer gezeept moeten worden. De benodigde zeep hiervoor is ook bij LAB21 te bestellen.

Groot assortiment houten vloeren

Onze houten vloeren zijn in verschillende kwaliteiten en formaten te verkrijgen. LAB21 is jouw ideale vertrekpunt in de zoektocht naar nieuwe verschillende soorten houten vloeren. Met ons ruime assortiment in uiteenlopende categorieën hebben wij een mooie vloer voor iedereen. Massieve houten vloeren, eiken vloeren of massief hout, in de showroom ontdek je het allemaal en kunt je alle typen vloeren ervaren. Kom langs in een van onze showrooms of bekijk hieronder één van de categorieën voor een dieper inkijkje in ons diverse assortiment aan exclusieve houten vloeren:

Onze topmerken houten vloeren

Bij LAB21 zijn we trots dat we je allerlei soorten pvc vloeren van diverse topmerken kunnen aanbieden. Bij de keuze voor onze leveranciers staan kwaliteit, design en een scherpe prijs centraal. Hierdoor kunnen wij altijd de beste merken en de beste deal voor de klant garanderen. Kom langs in een van onze showrooms of bekijk hieronder welke merken wij allemaal in ons assortiment aanbieden:

GOEDKOPE HOUTEN VLOEREN

Een goedkope houten vloer vind je bij LAB21. LAB21 heeft het grootste assortiment goedkope houten vloeren. Doordat wij op grote schaal rechtstreeks inkopen bij gerenommeerde fabrieken, biedt LAB21 de mogelijkheid om prachtige houten vloeren met exclusieve kleuren te leveren tegen een betaalbare prijs. Bedenk daarbij wel dat wanneer je minder wilt betalen voor de houten vloer, dit ten koste kan gaan van de kwaliteit van de vloer. Daarom adviseren wij om niet blind te kiezen voor de goedkoopste vloer, maar ook goed te kijken naar de kwaliteit van de vloer. Bij twijfel kun je altijd langskomen in een van onze showrooms (t m zaterdag) om je te laten informeren door onze vloerspecialisten. Zo bent je altijd verzekerd van een kwalitatieve houten vloer die jaren meegaat.

Wil je meer informatie bekijk dan onze onderhoudsbrochure!

 • Natuurlijk de beste vloeren!
 • Vakspecialist met bouwmarkt prijzen
 • Alle grote merken onder één dak
 • Meeste keuze in alle prijsklassen
 • Deskundige legservice
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Meer dan 60.000 tevreden klanten
 • 14 showrooms in Nederland
Kom naar een van onze vijftien showrooms!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mijn gegevens