033 494 19 36 Ma-Za – 09.00-17.00
  info@lab21.nl
  06 304 500 39
Naar Showrooms>

PVC vloeren informatie

1. Verlijmd of klik PVC

2. PVC Vloerenwijzer


3. Nadelen PVC vloeren

4. Voordelen PVC vloeren

   

Verlijmd of klik PVC

Klik PVC vloer

Lijm PVC vloer

Voordelen

 • Makkelijk zelf leggen
 • Ideale oplossing bij 10dB eis
 • Geen schade aan originele ondergrond  
 • Stroken die beschadigd raken kunt u plaatselijk vervangen
 • Zeer stabiel 
 • Zeer geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling

Nadelen

 • Warmte-isolatie hoger dan verlijmd PVC bij vloerverwarming en -koeling
 • Minder stabiel
 • Geen doe-het-zelf product
 • Hogere eis aan ondergrond
 • Bij egaliseren permanente verandering aan originele ondergrond
 • Niet geschikt voor vochtige ruimtes
Geschikt voor vloerverwarming


Onderhoudsarm


Vochtbestendig


Laag loopgeluid

 

 
 

PVC Vloerenwijzer

Voor een overzicht van de meest voorkomende situaties, en welke artikelen u in deze situatie dient te gebruiken, heeft LAB21 een PVC Vloerenwijzer ontwikkeld. U kunt deze openen en downloaden via de volgende link.

Voordelen PVC vloeren

Niet van echt te onderscheiden natuurlijke uitstraling.
Dit komt vooral doordat de deco film die wordt toegepast bij PVC vloeren van een veel hogere resolutie is dan bij het Deco papier van laminaat. Hierdoor wordt een vlijmscherpe weergave van de natuurlijke uitstraling gecreëerd bij PVC vloeren.

Uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling.
Doordat PVC vloeren vaak erg dun zijn, is de warmte weerstand lager dan bij de meeste andere vloeren. De vloer geeft warmte beter door. Dit leidt tot relatief lagere stookkosten. Let op dat elektrische vloerverwarming niet altijd geschikt is in combinatie met PVC.

Onderhoudsarm
Een PVC vloer is erg makkelijk te onderhouden. Wel valt het aan te raden de PVC vloer te onderhouden met de hiervoor bedoelde producten. Onderhoudsmiddelen voor zowel het dagelijkse als het periodieke gebruik vindt u op de pagina PVC onderhoud.

Geschikt voor vochtige ruimtes
Het materiaal is niet gevoelig voor vocht en water. Om PVC stroken af te koelen worden deze zelfs ondergedompeld in water tijdens de laatste fase van de productie. Klik PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Het enige aandachtspunt is dat er geen water onder een klik PVC vloer dient te komen. Hierdoor kan schimmel ontstaan, wat schadelijk is voor uw gezondheid.
Een verlijmde PVC vloer raden wij niet aan in vochtige ruimtes. Dit omdat de lijm onder de PVC vloer kan gaan verzepen door vocht. Hierdoor kunnen de PVC stroken los komen.

Slijtvast
De PVC vloeren hebben een stevige PU toplaag en is hierdoor erg slijtvast. Hierdoor worden PVC vloeren vaak gebruikt in intensief belopen ruimtes als kantoorpanden, restaurants, ziekenhuizen etc.

Laag loopgeluid
Bij de PVC vloer hoor je geen klank zoals bij het lopen op een houten of laminaatvloer. Het materiaal zelf is geluiddempend.

Voelt warm aan
De PVC vloeren, in tegenstelling tot laminaat, voelen warm aan in de winter, ook zonder vloerverwarming. U krijgt dus geen koude voeten op een PVC vloer.

   

Nadelen PVC vloeren

PVC vloeren worden zacht bij zeer hoge temperaturen van boven de 60°C of langdurige blootstelling aan zonlicht. Bij een serre die regelmatig vol in het zonlicht ligt, is het wellicht niet handig om hier een PVC vloer te leggen. Bij massief Klik PVC vloeren kunnen de PVC planken op deze plekken omhoog komen als gevolg van de hitte. De Wtech klik PVC heeft daar geen last van.


>2000 vloeren 10 jaar ervaring 20.000 tevreden klanten Deskundig advies Klanten geven ons een 8,0
Copyright © 2010-2017   LAB21 B.V. KVK-nummer: 17269297 Om u beter van dienst te zijn maakt deze website gebruik van cookies