PVC vloeren informatie

PVC Vloeren ontzettend populair

Hier vindt u beknopt de belangrijkste PVC vloeren informatie, zodat u gerichter kunt zoeken naar een vloer die voor uw situatie geschikt is. Er zijn enorm veel merken op de markt met verschillende montage systemen, kleuren, diktes, formaten, stijlen en slijtlagen.

Wij helpen u graag op weg bij het maken van de juiste keuze bij onder andere:

 1. Een lijm PVC vloer of een klik PVC vloer?
 2. Voordelen van PVC vloeren
 3. Nadelen van PVC vloeren
 4. Verschil in kwaliteit bij PVC vloeren
 5. Vloerverwarming en PVC vloeren
Lijm of klik pvc?

Lijm of klik pvc?

Hierbij vindt u een overzicht van de voor en nadelen van lijm en klik PVC om uw keuze makkelijker te maken. Heeft u nog vragen? Kom dan langs in een van onze showrooms en laat u vrijblijvend adviseren. Let op, op zaterdag kan het erg druk zijn. Wilt u uitgebreid advies, dan adviseren wij om een showroom afspraak te maken.

Klik PVC vloer

 • Makkelijk zelf leggen
 • Ideale oplossing bij 10dB eis
 • Geen schade aan originele ondergrond 
 • Warmte-isolatie hoger dan verlijmd PVC bij vloerverwarming en -koeling
 • Minder stabiel

Lijm PVC vloer

 • Stroken die beschadigd raken kunt u plaatselijk vervangen
 • Zeer stabiel
 • Zeer geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling
 • Geen doe-het-zelf product
 • Hogere eis aan ondergrond
 • Bij egaliseren permanente verandering aan originele ondergrond
 • Niet geschikt voor vochtige ruimtes

Voordelen PVC vloeren

Niet van echt te onderscheiden natuurlijke uitstraling. Dit komt vooral doordat de deco film die wordt toegepast bij PVC vloeren van een veel hogere resolutie is dan bij het Deco papier van laminaat. Hierdoor wordt een vlijmscherpe weergave van de natuurlijke uitstraling gecreëerd bij PVC vloeren.

Uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling.
Doordat PVC vloeren vaak erg dun zijn, is de warmte weerstand lager dan bij de meeste andere vloeren. De vloer geeft warmte beter door. Dit leidt tot relatief lagere stookkosten. Let op dat elektrische vloerverwarming niet altijd geschikt is in combinatie met PVC.

Niet van echt te onderscheiden natuurlijke uitstraling.
Dit komt vooral doordat de deco film die wordt toegepast bij PVC vloeren van een veel hogere resolutie is dan bij het Deco papier van laminaat. Hierdoor wordt een vlijmscherpe weergave van de natuurlijke uitstraling gecreëerd bij PVC vloeren.

Onderhoudsarm
Een PVC vloeren is erg makkelijk te onderhouden. Wel valt het aan te raden de PVC vloeren te onderhouden met de hiervoor bedoelde producten. Onderhoudsmiddelen voor zowel het dagelijkse als het periodieke gebruik vindt u op de pagina PVC onderhoud.

Geschikt voor vochtige ruimtes
Het materiaal is niet gevoelig voor vocht en water. Klik PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Er mag geen water onder een klik PVC komen. Hierdoor kan schimmel ontstaan, wat schadelijk is voor uw gezondheid. Een verlijmde PVC vloer raden wij niet aan in vochtige ruimtes. Door het vocht kunnen de de PVC stroken los komen.

Slijtvast
De PVC vloeren hebben een stevige PU toplaag en is hierdoor erg slijtvast. Hierdoor worden PVC vloeren vaak gebruikt in intensief belopen ruimtes als kantoorpanden, restaurants, ziekenhuizen etc.

Voelt warm aan
De PVC vloeren, in tegenstelling tot laminaat, voelen warm aan in de winter, ook zonder vloerverwarming. U krijgt dus geen koude voeten op een PVC vloer.

Laag loopgeluid
Bij de PVC vloer hoor je geen klank zoals bij het lopen op een houten of laminaatvloer. Het materiaal zelf is geluiddempend.

Nadelen PVC vloeren

PVC vloeren worden zacht bij zeer hoge temperaturen van boven de 60°C of langdurige blootstelling aan zonlicht. Bij een serre die regelmatig vol in het zonlicht ligt, is het wellicht niet handig om hier een PVC vloer te leggen. Bij massief Klik PVC vloeren kunnen de PVC planken op deze plekken omhoog komen als gevolg van de hitte. De Stech klik PVC heeft daar geen last van.


Een nieuwe pvc-vloer vraagt om goed onderhoud. Zo weet je zeker dat je zo lang mogelijk kan genieten van je nieuwe vloer. LAB21 biedt verschillende middelen om je vloer te beschermen, zoals PVC reiniger, viltglijders en luchtbevochtigers. Door je vloer zo goed mogelijk te beschermen, kan je er langer van genieten!  

Download de onderhoudsbrochure >

Kom naar één van onze elf showrooms!