Natuurlijk de beste vloeren!

Vakspecialist met bouwmarkt prijzen

Alle grote merken onder één dak

Meeste keuze in alle prijsklassen

Eigen legservice

Meer dan 10 jaar ervaring

Meer dan 60.000 tevreden klanten

10 showrooms in Nederland

Laminaat

Laminaat is wereldwijd een van de meest gebruikte materialen als binnenvloer. Niet vreemd, want het materiaal kenmerkt zich door een aantal grote voordelen ten opzichte van andere ondergronden. Het is niet alleen onderhoudsarm, maar ook nog eens bijzonder slijtvast. Daardoor gaat een laminaten vloer lange tijd mee en heeft u er in de tussentijd weinig tot geen omkijken meer naar.

Daar komt nog eens bij dat de huidige soorten soms nauwelijks meer te onderscheiden zijn van echt hout. De motieven vertonen gelijkenis met een veel duurdere ondergrond, waardoor het net lijkt alsof u een bijzonder kostbare vloer in uw woning heeft liggen. Dit wordt bepaald door de zogeheten ‘deco’, oftewel de fotoprint. Dat bepaalt namelijk het aanzicht van uw vloer. 
326 resultaten
Sorteren op:

Meer dan 300 laminaat vloeren bij LAB21

Bij LAB21 vindt u meer dan 300 laminaat vloeren. Wij hebben laminaat vloeren in elke prijsklasse en van diverse merken. Naast ons reguliere aanbod laminaat hebben wij ook een laminaat outlet. Wilt u advies hebben over welke laminaatvloer het beste bij uw woning past? Kom dan langs in een van onze showrooms en krijg advies op maat van een van onze adviseurs.

Laminaat

Wat is laminaat?

Laminaat is een vloersoort die uit verschillende gelamineerde lagen bestaat, vandaar ook de naam. In de regel bestaat een stuk uit vier lagen: de toplaag (melamine), de hierboven reeds genoemde deco (fotoprint), het HDF (High Density Fibreboard) en de onderlaag. Voor u is met name de deco van belang, omdat dit de uitstraling en het aangezicht van de woonruimte bepaalt.


Bij een topkwaliteit deco is het laminaat bijna niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Niet alleen door de print, maar ook door een lichte bewerking (embossement). Hierdoor krijgt het oppervlak een voelbare structuur en worden de eigenschappen van echt hout nauwkeurig nagebootst. In de regel is de gelijkenis met hout bij een duurdere variant – logischerwijs – groter.

Laminaat

Hoge kwaliteit laminaat: let op HDF en toplaag

Het is logisch dat u in eerste instantie naar de deco kijkt. Het is echter ook raadzaam om te kiezen voor een type vloer met een hoge kwaliteit HDF. Dat bepaalt namelijk de uiteindelijke kwaliteit van uw vloer en daarmee dus ook de levensduur. Hoe beter de HDF-laag, hoe kleiner de kans dat het materiaal krom zal trekken. En als dat eenmaal gebeurt, sluiten de afzonderlijke stukken niet meer goed op elkaar aan.
Niet voor niets is HDF vaak verantwoordelijk voor 70% van de totale kostprijs van de laminaatvloer. Bij de economische range is de dikte van de vloer vaak 7 of 8 millimeter. Er bestaan echter ook vloeren met een dikte van 5 millimeter, maar u moet zich afvragen of dat een verstandige keuze is. De algemene stelregel luidt: hoe dikker de HDF-laag, hoe sterker de planken. Ook is de weerstand tegen schokken en stoten dan beter.

Laminaat

Goedkoop laminaat met fraaie uitstraling

Duurdere varianten komen misschien dichter in de buurt van de uitstraling van een houten vloer, maar dat wil niet zeggen dat goedkoper laminaat niet prachtig kan zijn. Binnen het assortiment van LAB21 vindt u onder meer A-kwaliteit laminaat tegen outletprijzen. De goedkoopste typen beginnen al bij 5,95 euro per vierkante meter. Deze stijlvolle Cosmo Eiken Naturel 6mm is daar een voorbeeld van.
Ook kunt u bij ons kwalitatief hoogwaardig laminaat krijgen voor absolute bodemprijzen. Dat komt omdat wij restpartijen van duurdere soorten soms tegen uitzonder lage tarieven te koop aanbieden. In sommige gevallen kunt u zo tot wel 50% besparen op de eigenlijke kosten. U heeft dan dus al laminaat uit het topsegment in huis voor een fractie van de originele prijs.

Laminaat

Laminaatexpert met legservice

Heeft u een mooie vloer van laminaat op het oog, maar bent u niet zo handig? Geen probleem. LAB21 beschikt over een eigen legservice, met ruime ervaring in het leggen van diverse soorten vloeren. Onze experts zijn vakkundig en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Bijkomend voordeel als u voor onze legservice kiest, is dat u alles bij 1 partij houdt.
Indien u interesse heeft, kunt u uiteraard altijd (vrijblijvend) contact opnemen met een van onze adviseurs. U kunt natuurlijk ook altijd even langskomen in een van onze winkels, zoals de Flagshipstore in Amersfoort. Voor adres- en contactinformatie kunt u kijken op de contactpagina.

Kom naar één van onze tien showrooms!