[h1]Leggen van klik PVC[/h1]

Leggen van klik PVC

Wil je meer informatie over het leggen van een klik PVC vloer? 


Dan is dit de pagina waar je moet zijn! Wij nemen alles stapsgewijs met je door, zodat je weet waar je op moet letten en wat belangrijk is. Zo kan je erna zelf je PVC vloer leggen. Je PVC vloer toch liever laten leggen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.HET LEGGEN VAN KLIK PVC

Stap 1:
Bij het leggen van klik PVC vloeren is er altijd een laminaat knipper of een zaagtafel nodig. Voor de legger is het belangrijk dat hij deze in de buurt van de te leggen vloer kan plaatsen. De legger zal daarbij ook zorgen voor een afzuiging van het stof.

Stap 2:

Overleg altijd even met de legger waar hij dit kan doen. Natuurlijk is ook een nabije stroomvoorziening nodig, de legger heeft wel een verlengsnoer bij zich.

Stap 3:

Klik PVC wordt altijd met 1 centimeter speling van de kant gelegd. Dit is nodig omdat het zwevend gelegde materiaal nog kan werken. Wanneer klik PVC te strak gelegd wordt, kan er later spanning op de kopse kanten ontstaan en kan het materiaal bol gaan staan.

Stap 4:

Wanneer bij klik PVC grote oppervlaktes gelegd moeten worden, zal er om de zoveel meter een tussenruimte gecreëerd moeten worden. Dit heet dilatatie. Als dit niet gebeurt kunnen de kopse kanten van het laminaat beschadigen, kunnen de klik-verbindingen kapotgaan en kan de vloer ook bol gaan staan.

Stap 5:

Algemeen worden de volgende regels hiervoor gehanteerd: Bij gangen kan maximaal 10 meter aan een stuk worden gelegd en bij ruimtes wordt 40 m2 gehanteerd als grenswaarde. Uw verkoper kan u hier meer over vertellen als u hier vragen over heeft.

Stap 6:

Bij het leggen van klik PVC is er altijd een randafwerking nodig. Dit kunnen platte plinten zijn of een combinatie van platte plinten met hoge plinten. Hoe deze worden aangebracht kunt u lezen in het hoofdstuk Randafwerking vanaf pagina 60.

Stap 7:
Soms is het mogelijk om een klik PVC vloer langs de randen waterdicht te maken door het afkitten van de geplaatste randafwerking. Dit kan heel handig zijn als u bijvoorbeeld kinderen of honden in uw huishouden heeft. Door de kit wordt het schoonmaken een stuk gemakkelijker. Daarnaast heeft het ook als voordeel dat er geen vocht meer onder de vloer kan komen.

Stap 8:
LAB21 maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige merkproducten, ook daar waar u er als klant eigenlijk niets van ziet.

Stap 9:

Uw vloer wordt uitsluitend geëgaliseerd met de beste egaline. Daar merkt u in eerste instantie niets van, maar het zorgt er wel voor dat uw vloer zelfs na tientallen jaren nog goed en stevig ligt. Ook al heeft u er al die jaren zeer intensief op geleefd.

Stap 10:

Hetzelfde geldt voor de lijmen die we gebruiken, altijd van topkwaliteit om u te kunnen garanderen dat wat vast moet zitten ook vast blijft zitten.

Stap 11:

Onze lijmen verharden niet en blijven altijd enigszins elastisch. Hierdoor kan uw vloer spanningsverschillen aan die ontstaan door het opwarmen en afkoelen van uw basisvloer. Hoe belangrijk dit eigenlijk is ervaart u pas als het niet goed gaat. Daarom kiezen wij voor zekerheid en kwaliteit van Thomsit lijm en egaline, de basis voor een perfecte vloer.

  • Natuurlijk de beste vloeren!
  • Vakspecialist met bouwmarkt prijzen
  • Alle grote merken onder één dak
  • Meeste keuze in alle prijsklassen
  • Deskundige legservice
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 60.000 tevreden klanten
  • 14 showrooms in Nederland
Kom naar een van onze veertien showrooms!

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mijn gegevens