Ondervloeren
Ondervloeren
14 resultaten
Sorteren op:

Geluid

Er zijn 2 soorten geluid waar u rekening mee moet houden; reflectiegeluid en contactgeluid. Het reflectiegeluid is wat u zelf hoort als u over de laminaatvloer loopt, met andere woorden het geluid in de ruimte. Het reflectiegeluid ontstaat door de ruimte tussen de ondergrond en het laminaat. Dus hoe dunner de ondervloer, hoe minder ruimte/lucht en zodoende ook minder geluid in de ruimte. Het contactgeluid is wat uw benedenburen horen wanneer u de vloer beloopt, oftewel het geluid naar beneden. 

Bij het leggen van een laminaatvloer in appartementen en flats dient de ondervloer vrijwel altijd te voldoen aan de TNO geluidsnorm van 10dB. Dit is een wettelijke bepaling waaraan voldaan moet worden. 10dB staat voor 10 decibel. Decibel is de maat waarmee de sterkte van geluid wordt weergegeven. Bij 0dB is het stil en bij 140dB wordt de pijngrens bereikt. Al met al heeft u een zo dun mogelijke ondervloer nodig met geluidsisolerende functie die voldoet aan de 10dB eis.

Vochtwerend

De ondervloer moet een vochtwerende functie hebben. Dit om te voorkomen dat het vocht doordringt tot het laminaat waardoor de HDF uitzet. Als er ondervloerplaten worden gebruikt moet er altijd een vochtscherm gelegd worden. Bij ondervloerfolie zit het vochtscherm meestal al verwerkt in de ondervloer, het is wel van belang dit goed te controleren voordat de ondervloer gelegd wordt.

LAB21 is primair een leverancier van het materiaal. Als extra service hebben wij de informatie van onze leveranciers en legspecialisten als tips voor u verzameld. LAB21 is niet verantwoordelijk en kan niet aansprakelijk gehouden worden voor de juistheid van deze informatie. Wij raden u met klem aan te allen tijde de gebruiksaanwijzing bij de geleverde producten op te volgen, dan wel navraag te doen bij een specialist
Kijk in de ondervloerenwijzer voor de gepaste ondervloer bij uw gekozen vloer!

Kom naar een van onze vijftien showrooms!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mijn gegevens