[H1]PVC vloeren[/H1]

PVC vloeren

De grootste collectie pvc vloeren

Bekijk hier het assortiment van meer dan 1000 PVC vloeren op je gemak online. Ons assortiment bestaat uit lijm, klik en rigid PVC vloeren. Of je nou op zoek bent naar pvc visgraat, betonlook of xxl houtlook bij ons vind je het allemaal tegen de laagste prijsgarantie. Je kunt onze PVC vloeren zien en voelen in een van onze megastores. Onze showrooms zijn helemaal voorbereid op jouw komst en we voldoen aan alle maatregelen om jouw bezoek veilig maar ook leuk en inspirerend te maken. Dus voorkom wachttijden en maak nu een afspraak met een van onze vloerenspecialisten.

Klik hier voor het Stech Core assortiment944 resultaten
Sorteren op:

WAT ZIJN PVC VLOEREN?

Pvc staat voor polyvinylchloride. Dit is een type kunststof van hoogwaardige kwaliteit dat gemakkelijk te bewerken is en daarom wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Pvc vloeren worden daarom ook wel kunststof vloeren genoemd. Het kunststof materiaal waarvan pvc vloeren worden gemaakt is daarbij ook relatief goedkoop en makkelijk te onderhouden. Een groot verschil ten opzichte van materialen als laminaat of echt hout. Pvc vloeren voelen daarbij ook erg comfortabel aan de voeten. Pvc wordt door LAB21 geleverd in langwerpige stroken of planken met verschillende diktes en in vierkante tegels. LAB21 biedt pvc daarnaast aan in 2 verschillende systemen: pvc met een kliksysteem (klik pvc) en pvc parket dat verlijmd moet worden (lijm pvc).

Wat kost een pvc vloer?

De kosten van een nieuwe pvc vloer varieert van € 9,95 per m2 tot € 68,95 per m2. Bij LAB21 verkopen we ook PVC restpartijen met hoge kortingen, waardoor de kosten nog lager zijn per m2. Nadat je de vloer hebt aangeschaft dien je nog de PVC vloer te leggen. Als je zelf geen tijd hebt of niet technisch genoeg bent, dan kun je dit proces ook uitbesteden. Een vloer leggen is ambachtelijk handwerk, plank voor plank wordt uw vloer gelegd en pas gemaakt. Onze ervaren legspecialisten doen dit vakkundig en met oog voor detail. Uit het schaarse aanbod van vakmensen werken wij alleen met de besten. Dus of u nu kiest voor een laminaatvloer, parket of een PVC vloer, bij LAB21 krijgt u het mooiste resultaat.

Klik pvc vloer

Een klik pvc vloer is een pvc vloer met een geïntegreerd kliksysteem, die je makkelijk zelf kunt leggen of laten leggen. Het leggen van deze vloer is te vergelijken met het leggen van een laminaat vloer en daarmee ideaal voor de doe-het-zelver. Meer en meer neemt klik pvc een stuk van het marktaandeel van laminaat over. De populariteit van pvc komt door een aantal eigenschappen die laminaat niet heeft of minder heeft. Zo kan klik pvc in combinatie met een goede ondervloer in de meeste gevallen op de bestaande ondergrond worden gelegd. Hierdoor is er in tegenstelling tot lijm pvc geen bewerking nodig aan de ondergrond. Ook is klik pvc veel beter bestand tegen water dan laminaat en is klik pvc makkelijk te onderhouden. Met name onze klik pvc vloeren in de Rigid en Stech lijnen zijn hier goed voor geschikt. Klik pvc vloeren zijn daarnaast van nature erg geluidsarm, waardoor ze een ideale oplossing bieden wanneer bijvoorbeeld je appartement aan een 10db eis moet voldoen. Bekijk hiernaast de voor en nadelen van een klik pvc vloer.

Lijm pvc vloer

Een lijm pvc vloer (ook wel plak pvc vloer) is slijtvast en blijft altijd mooi op zijn plek liggen. Omdat pvc vloeren goed warmte kunnen geleiden is dit type vloer uitermate geschikte voor vloerverwarming. Doordat de vloer direct op de ondergrond wordt verlijmd, wordt er een optimaal effect van de vloerverwarming gerealiseerd. Bij het leggen van een lijm pvc vloer is het van belang dat de ondergrond helemaal strak is. Daarom moet voor het leggen van het pvc de ondervloer vaak eerst egaal gemaakt worden. Dit proces noemen we egaliseren. Egalisatie van de ondervloer is essentieel en erg bepalend voor het resultaat. Iedere hobbel of deuk in de ondervloer is namelijk zichtbaar bij de uiteindelijke pvc vloer. Voor meer informatie over egaliseren kan je terecht op onze legservice pagina. Bekijk hiernaast de voor en nadelen van een lijm pvc vloer.

*Voorbeeld van lijm dat loslaat bij een zelfklevende ondervloer.
*Voorbeeld van lijm dat loslaat bij een zelfklevende ondervloer.

Zelfklevende pvc vloer

Naast klik pvc vloeren en lijm pvc vloeren bestaan er ook nog zelfklevende pvc vloeren. Deze categorie pvc vloeren onderscheid zich door de zelfklevende onderlaag waarmee de pvc stroken als een soort sticker op de ondergrond worden geplakt. Echter, de kwaliteit van zelfklevende pvc vloeren ligt over het algemeen een stuk lager dan lijm pvc. De zelfklevende lijmlaag hecht namelijk veel minder goed aan de ondergrond, waardoor na verloop van tijd de vloer los kan gaan zitten. Omdat wij bij LAB21 kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en alleen maar het beste resultaat willen garanderen, is besloten om geen zelfklevende pvc vloeren in ons assortiment op te nemen. Bekijk in plaats daarvan onze ruime assortiment in klik en lijm pvc vloeren dat wij wel aanbieden.

Laat je vloer leggen door professionals

Als je voor een vloer kiest dan kijk je of deze past bij de ruimte, interieur en budget. Allemaal zaken die van belang zijn om uiteindelijk de vloer te krijgen die helemaal bij je past. Maar minstens zo belangrijk is hoe de vloer uiteindelijk gelegd wordt. Voor het beste resultaat is de expertise van een goede vakman vereist. Natuurlijk helpen wij je daar graag bij. Daarom bieden wij bij LAB21 de vloer inclusief legservice aan. In ons opleidingscentrum, de LAB21 Academy, worden alle legprofessionals continue getraind om de kwaliteit van de legservice consistent en hoog te houden. Hierdoor wordt bij LAB21 altijd een mooi eindresultaat gerealiseerd en kunnen wij jarenlang woonplezier garanderen. Het leggen van uw vloer is bij LAB21 in goede handen. Meer weten? Bekijk dan eens onze pagina over legservice.

*Onze legspecialist aan het werk.
*Onze legspecialist aan het werk.

VOORDELEN VAN PVC VLOEREN

Alle pvc vloeren hebben vele voordelen ten opzichte van andere materialen zoals laminaat of houten vloeren. We hebben hieronder de voordelen van dit type vloer voor jouw op een rijtje gezet: 

 • Pvc vloeren hebben een natuurlijke uitstraling. Dit komt vooral doordat de decoratieve laag die wordt toegepast bij pvc vloeren van een hele hoge resolutie is. Hierdoor wordt een vlijmscherpe weergave van een natuurlijke uitstraling gecreëerd bij pvc vloeren. Hiermee kan je met een pvc vloer gemakkelijk een betonlook of houtlook creëren.
 • Bijkomend voordeel daarbij is dat in vergelijking met houten vloeren en laminaat pvc vloeren een stuk goedkoper zijn. 
 • Een pvc vloer is erg makkelijk te onderhouden en gemakkelijk schoon te houden. Wel valt het aan te raden de pvc vloeren te onderhouden met de hiervoor bedoelde producten. Onderhoudsmiddelen voor zowel het dagelijkse als het periodieke gebruik vindt je op de pagina pvc onderhoud.
 • Het materiaal van pvc vloeren is niet gevoelig voor vocht en water en geschikt voor vochtige ruimtes. Je kan dus gerust een glas water laten vallen op de vloer, zonder dat dit gevolgen heeft. Een verlijmde pvc vloer raden wij daarentegen niet aan in vochtige ruimtes. Door het vocht kunnen de pvc stroken loskomen.
 • De pvc vloeren hebben een stevige PU toplaag en zijn hierdoor relatief krasvast wanneer verzorgende maatregelen genomen worden. Daarmee zijn pvc vloeren uitermate geschikt voor intensief gebruik, in huishoudens of kantoorpanden.
 • Pvc vloeren gaan vaak tientallen jaren mee en zijn daarmee erg duurzaam. Daarom is de aanschaf van een pvc vloer een milieuvriendelijke keuze. Hierbij geldt wel dat hoe dikker de toplaag is, hoe langer de pvc vloer mee gaat.
 • De pvc vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Daarnaast voelt een pvc vloer in tegenstelling tot laminaat, van nature warm aan, ook zonder vloerverwarming. Je hebt dus altijd warme voeten op een pvc vloer. 
 • Pvc vloeren hebben een erg laag loopgeluid. Op de pvc vloer hoor je bij het lopen dus geen klank zoals bij een houten of laminaatvloer. Daarom is een pvc vloer erg geschikt voor bijvoorbeeld appartementen.

*Geschikt voor vloerverwarming
*Geschikt voor vloerverwarming
*Makkelijk in onderhoud
*Makkelijk in onderhoud

AANDACHTSPUNTEN BIJ EEN PVC VLOER

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een pvc vloer is de dikte van de toplaag. Hoe dikker deze toplaag is, hoe hoger de kwaliteit van de pvc vloer zal zijn. De dikte van de toplaag varieert tussen de 0,2 en 0,7 millimeter. Welke dikte geschikt is voor jou hangt af van het gebruik van de vloer. Wilt u deze leggen in een kamer die intensief wordt gebruikt, zoals de woonkamer? Dan kunt je beter kiezen voor een dikke toplaag. Komt de vloer in bijvoorbeeld de slaapkamer? Dan mag de laag wat dunner zijn. Daarnaast worden pvc vloeren zacht bij zeer hoge temperaturen van boven de 60°C of langdurige blootstelling aan zonlicht. Bij bijvoorbeeld een serre die regelmatig vol in het zonlicht staat, is niet handig om hier een pvc vloer te leggen. Bij massieve klik pvc vloeren kunnen de pvc planken op deze plekken zelfs omhoog komen, als gevolg van de hitte. De Stech klik pvc heeft daar geen last van. Pvc vloeren zijn daarentegen wel goed te combineren met vloerverwarming. Dit komt omdat pvc vloeren de warmte van een vloerverwarming goed kunnen geleiden. Een nieuwe pvc vloer vraagt daarnaast om goed onderhoud. Zo weet je zeker dat je zo lang mogelijk kan genieten van je nieuwe vloer. Pvc vloeren zijn dan wel "slijtvast" maar zijn wel gevoelig voor steentjes, zand en (scherpe) nagels van huisdieren. LAB21 biedt verschillende onderhoudsmiddelen om je vloer goed te beschermen, zoals pvc reiniger, viltglijders en luchtbevochtigers. Hoe beter je jouw gekozen vloer beschermt, hoe langer je er van kan genieten! 

Ruim assortiment pvc vloeren

Onze pvc vloeren zijn in verschillende kwaliteiten en formaten te verkrijgen. LAB21 is jouw ideale vertrekpunt in de zoektocht naar nieuwe soorten pvc vloeren. Met ons ruime assortiment in uiteenlopende categorieën hebben wij een vloer voor iedereen. Een visgraat pvc, laminaat of pvc tegels, in de showroom ontdek je het allemaal en kunt je alle typen vloeren ervaren. Kom langs in een van onze showrooms of bekijk hieronder één van de categorieën voor een dieper inkijkje in ons diverse assortiment aan pvc vloeren:

PVC Klik

PVC Rigid

PVC Laminaat

PVC Lijm

PVC Tegels

PVC Restpartijen

PVC Visgraat

PVC Beton

PVC Intensief gebruikOnze topmerken pvc vloeren

Bij LAB21 zijn we trots dat we je allerlei soorten pvc vloeren van diverse topmerken kunnen aanbieden. Bij de keuze voor onze leveranciers staan kwaliteit, design en een scherpe prijs centraal. Hierdoor kunnen wij altijd de beste merken en de beste deal voor de klant garanderen. Kom langs in een van onze showrooms of bekijk hieronder welke merken wij allemaal in ons assortiment aanbieden:

GOEDKOPE PVC VLOEREN

Een goedkope pvc vloer kopen doe je bij LAB21. LAB21 heeft het grootste assortiment goedkope pvc vloeren. Doordat wij op grote schaal rechtstreeks inkopen bij gerenommeerde fabrieken, biedt LAB21 de mogelijkheid om pvc vloeren met exclusieve kleuren te leveren tegen zeer scherpe prijzen. Bedenk daarbij wel dat wanneer je minder wilt betalen voor je pvc vloer, dit ten koste kan gaan van de kwaliteit van de vloer. Een van de belangrijkste dingen hierbij is de dikte van de toplaag. Deze varieert van 0,20 tot 0,70 millimeter. Hoe dikker deze laag, hoe hoger de kwaliteit van de pvc vloer. Goedkope pvc vloeren zullen over het algemeen een dunnere toplaag hebben dan een duurdere pvc vloer. Hierbij zal de vloer eerder slijten, waardoor de vloer minder lang mee zal gaan. Daarnaast zal een goedkopere vloer gevoeliger zijn voor krassen en beschadigingen. Daarom adviseren wij om niet blind te kiezen voor een goedkope pvc vloer, maar ook goed te kijken naar de kwaliteit van de vloer.

Welke toplaag heb jij nodig bij een pvc vloer?

De dikte van de toplaag is dus zeker iets waar je op moet letten als je een pvc vloer wilt gaan kopen. Een dikkere toplaag gaat langer mee bij intensief gebruik dan een dunne laag. Om te bepalen welke vloer geschikt is voor jou is het dus belangrijk om vast te stellen in welke ruimte en in welke mate van intensiteit de vloer gaat worden gebruikt. Toplagen zijn bij LAB21 te verkrijgen in diktes tussen de 0,20 mm en 0,70 mm. Hieronder ziet je welke toplaag geschikt is voor jouw situatie: 
 • 0,20mm: Licht gebruik - bijvoorbeeld bij een kelder of een zolder (verkrijgbaar vanaf €9,95 per m²). 
 • 0,30mm: Licht tot gemiddeld gebruik - bijvoorbeeld bij een slaapkamer of licht gebruik woonkamer (verkrijgbaar vanaf €11,95 per m²). 
 • 0,40mm: Intensief gebruik - bijvoorbeeld bij een woonkamer of keuken (verkrijgbaar vanaf €14,95 per m²).
 • 0,55mm tot 0,70mm: Zwaar intensief gebruik - bijvoorbeeld bij een woonkamer met gezin en/of huisdieren, een winkel of een kantoor (verkrijgbaar vanaf €20,95 per m²). 
Bij twijfel over welke vloer bij jouw specifieke situatie past kun je altijd langskomen in een van onze showrooms om je te laten informeren door onze vloerspecialisten. Zo bent je altijd verzekerd van de laagste prijsgarantie en een kwalitatieve PVC vloer die past bij jouw situatie en jaren meegaat.

Wil je meer informatie bekijk dan onze onderhoudsbrochure!

 • Natuurlijk de beste vloeren!
 • Vakspecialist met bouwmarkt prijzen
 • Alle grote merken onder één dak
 • Meeste keuze in alle prijsklassen
 • Deskundige legservice
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Meer dan 60.000 tevreden klanten
 • 14 showrooms in Nederland
Kom naar een van onze veertien showrooms!
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mijn gegevens