[h1]Leggen van lijm PVC[/h1]

Leggen van lijm PVC

Wil je meer informatie over het leggen van een lijm PVC vloer? 


Dan is dit de pagina waar je moet zijn! Wij nemen alles stapsgewijs met je door, zodat je weet waar je op moet letten en wat belangrijk is. Zo kan je erna zelf je PVC vloer leggen. Je PVC vloer toch liever laten leggen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.HET LEGGEN VAN LIJM PVC

Stap 1:
Wanneer de legger uw lijm PVC komt verlijmen is de vloer meestal al voorbereid hierop. Door egaliseren of bijvoorbeeld door het plaatsen van Jumpax. 

Stap 2:
Bij een egalinelaag zal een legger veelal eerst de vloer licht schuren en daarna stofzuigen. Hij doet dit om een open structuur te verkrijgen bij de egaline, de lijm voor het PVC hecht dan het beste.

Stap 3:

Voordat de lijm PVC wordt verlijmd, wordt een centrale lijn op de egaline bepaald vanwaar gelegd zal worden. Daarna zal een gedeelte van de vloer ingelijmd worden. Gemiddeld kan zo’n half uur nadat de lijm is aangebracht het verlijmen van de PVC vloer beginnen.

Stap 4:
Nadat alle stroken op maat gemaakt zijn zal de vloer nog gewalst worden. Hierdoor wordt de lijm onder de PVC-platen samengedrukt en zal er een betere hechting ontstaan met de ondergrond.

Stap 5:

Bij verlijmde PVC zal de vloer tegen de kant aan gelegd worden. Het kan mooi zijn om dan de vloer af te kitten. Vaak gebeurt dit met een transparante kit. Dit wordt niet standaard gedaan. Als dit gewenst is kunt u dit aangeven bij de voorinspectie dan kan dit opgenomen worden in de order. Een verdere randafwerking kan hier mooi en nuttig zijn, maar is niet strikt noodzakelijk.


Stap 6:
LAB21 maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige merkproducten, ook daar waar u er als klant eigenlijk niets van ziet.

Stap 7:

Uw vloer wordt uitsluitend geëgaliseerd met de beste egaline. Daar merkt u in eerste instantie niets van, maar het zorgt er wel voor dat uw vloer zelfs na tientallen jaren nog goed en stevig ligt. Ook al heeft u er al die jaren zeer intensief op geleefd. Hetzelfde geldt voor de lijmen die we gebruiken, altijd van topkwaliteit om u te kunnen garanderen dat wat vast moet zitten ook vast blijft zitten.


Stap 8:
Onze lijmen verharden niet en blijven altijd enigszins elastisch. Hierdoor kan uw vloer spanningsverschillen aan die ontstaan door het opwarmen en afkoelen van uw basisvloer. Hoe belangrijk dit eigenlijk is ervaart u pas als het niet goed gaat. Daarom kiezen wij voor zekerheid en kwaliteit van Thomsit lijm en egaline, de basis voor een perfecte vloer.
  • Natuurlijk de beste vloeren!
  • Vakspecialist met bouwmarkt prijzen
  • Alle grote merken onder één dak
  • Meeste keuze in alle prijsklassen
  • Deskundige legservice
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 60.000 tevreden klanten
  • 13 showrooms in Nederland
Kom naar een van onze dertien showrooms!

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mijn gegevens