Over LAB21


Lab21 staat voor Life At Best.


We zien onze klanten als familie, dus krijgt elke klant de beste vloer voorde beste prijs
en met de beste service, dat is LAB21.


Het idee is circa 10 jaar geleden ontstaan. Michelle en Victor waren net terug na een lange expatcarrière voor Heineken en Philips. Voor hun nieuwe huis in Leiden moest er een mooie vloer worden gevonden. Er werd een dure laminaatvloer voorgesteld door een vloerenwinkel op een woonboulevard. De verkoper gedroeg zich passief en ongeïnteresseerd. De legger kwam niet opdagen omdat hij “te druk” was met een ander klusje. Te duur, onbetrouwbaar en een slechte ervaring in service. Dat kan anders, zeiden wij bij LAB21. We
hadden geen Retail ervaring en geen ervaring met vloeren. Stap voor stap
bouwden wij ons eigen systeem op.


Nu is LAB21 met 10 showrooms het snelst groeiende vloerenbedrijf in de laatste 10 jaar en daarmee een belangrijke speler in de vloerenmarkt in Nederland geworden. Inmiddels hebben wij meer dan 50.000 klanten geholpen en werken er meer dan 150 leggers aan opdrachten van LAB21. Dit zijn mensen met expertise op het gebied van vloerenleggen en zij hebben ruime ervaring met de vloeren die door LAB21 worden aangeboden. Over het algemeen werken we lang samen met deze leggers en weten we wat we aan elkaar hebben.


"Wij hebben ons streven kunnen vertalen naar de combinatie
specialist in service tegen bouwmarktprijzen”. 


Waarom LAB21?

-Deskundig advies: Wij werken continu aan professionalisering via de LAB21 academie. Het personeel volgt een trainingstraject van 4 weken tot verkoopadviseur. In deze training wordt niet alleen gefocust op de vloeren zelf, maar ook op al het bijbehorende materiaal, de ondervloeren, het egaliseren en de processen daaromheen. Er zijn verschillende toetsmomenten waar de adviseurs voor moeten slagen voordat ze in de winkel aan de slag gaan. Elke 6 tot 12 maanden krijgt iedere adviseur ook nog een opfriscursus. Zo kun je rekenen op actueel, deskundig advies.


-Goede prijs-kwaliteitverhouding: Wij zijn een vakspecialist met bouwmarktprijzen. LAB21 koopt altijd rechtstreeks- en op grote schaal- in bij de bron. Hierdoor maken wij de waardenketen korter en simpeler en daarmee de prijzen voor onze klanten interessanter. Anders dan een bouwmarkt zijn wij een specialist in vloeren. De kennis van onze inkoper (tevens directeur) in de supply chain is van een ander niveau dan dat van een jonge inkoper bij een internationale bouwmarktketen die maar twee jaar in die positie blijft vanwege zijn carrièreontwikkeling. Door korte lijnen houden we dus de kwaliteit hoog en de prijzen laag.


-Groot aanbod: LAB21 heeft alle A-merken onder één dak. Met meer dan 2000 vloeren vind je gegarandeerd een passende vloer. Je hebt keuze uit meer dan 35 topmerken PVC, laminaat en houten vloeren. Met een zeer uitgebreide collectie, wat voor een deel in eigen beheer wordt geproduceerd in combinatie met de producten van alle bekende merken, bieden we je een optimale productmix.


-Ontzorgen: Elke vloer is een maatwerkproject. Niet alleen het plaatsen van de vloer vergt precisie, maar ook de planning die daarbij komt kijken. Er kunnen veel stressfactoren voor je zijn. Een vloer mag niet te vroeg komen want dan heb je wellicht de sleutel van de woning nog niet. De vloer mag ook niet te laat komen anders kan de keuken er niet in. Geen van de vloeren is hetzelfde. Elke vloer, van het advies, tot de keuze van de vloer, de voorinspectie, voorbereiding, de levering en installatie tot en met de oplevering, is een project. Het vereist zeer goed projectmanagement en coördinatie. Vaak zijn er externe partijen als leveranciers en transporteurs betrokken met wie wij ook goed moeten coördineren. Wij streven constant naar het beter ontzorgen van onze klanten door onze eigen processen en systemen te optimaliseren.


"Een tevreden klant, is onze grootste voldoening,
dag in en dag uit."


Tijdlijn

2009 Het idee voor een serieuze vloerwinkel ontstaat
2011 LAB21 wordt opgezet als natuursteenwinkel
2016 De eerste vloerwinkel wordt opgezet in Amersfoort
2016 Aan het eind van hetzelfde jaar worden de filialen van Oostzaan en Delft omgebouwd
    van natuursteenwinkel naar vloerwinkel
2017 De filialen in Eindhoven en Leeuwarden worden gerealiseerd
2018 De filialen in Zwolle, Breda, Den Bosch en Groningen worden gerealiseerd
2019 Het filiaal in Capelle wordt gerealiseerd
2019 Dit jaar staat ook in het teken van het ontwikkelen van processen, het hoofdkantoor versterken,
    de winkelinrichting standaardiseren en de LAB21 academie ontwikkelen

Toekomstplan

LAB21 is ambitieus. Wij zien dat onze formule goed werkt en het aantal klanten sterk groeit. Jaar in, jaar uit. Het doel is om een landelijke dekking te krijgen van ongeveer 20 tot 25 showrooms. LAB21 wil o.a. showrooms openen in Haarlem, Utrecht, Duiven, Hengelo en Maastricht. Wij blijven onze processen verder aanscherpen en willen ons bedrijf uitbreiden naar andere landen binnen de Europese Unie. Het uiteindelijke doel is Life At Best voor zoveel mogelijk klanten.


"Bij LAB21 is uw opdracht in goede en betrouwbare handen,
kom eens langs we leren u graag beter kennen."

Kom naar één van onze tien showrooms!