[h1]Klik PVC vloeren[/h1]

Klik PVC vloeren

Ben je op zoek naar een mooie klik pvc vloer?

Bekijk onze collectie klik pvc vloeren op je gemak online. Wil je de klik pvc vloer in het echt bekijken? Dat kan nu gelukkig weer! Onze showrooms zijn helemaal voorbereid op jouw komst en we voldoen aan alle maatregelen om jouw bezoek veilig maar ook leuk en inspirerend te maken. Onze vloerenspecialisten staan klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw woonsituatie. Het enige wat jij nu nog hoeft te doen is op onderstaande link klikken en aan te geven dat je een afspraak wilt maken. We zien je dan snel in de showroom!

Maak een showroom afspraak.


228 resultaten
Sorteren op:

Een klik PVC vloer is een modern product met vele voordelen. 


Het is belangrijk om te weten wat de kenmerken zijn van dit type vloer, hoe het leggen van de vloer in zijn werk gaat en hoe u deze vloer moet onderhouden wanneer deze gelegd is.


KENMERKEN KLIK PVC

Kenmerk 1:
Klik PVC is een materiaal dat erg onderhoudsarm is en niet vastligt aan de ondergrond zoals lijm PVC.

Kenmerk 2:
Er bestaan 2 soorten klik PVC: massief klik PVC en klik PVC op een dragende onderplank.

Kenmerk 3:
Massief klik PVC wordt weinig meer verkocht omdat massief PVC erg gevoelig is voor warmte. In het zonlicht kan deze bol gaan staan. Het klik PVC op een dragende onder-plank is er in 3 hoofdsoorten, we onderscheiden een ondergrond van WPC, SPC of HDF.

Kenmerk 4:
WPC is de afkorting voor Wood Plastic Composite. Dit bestaat uit houtvezels en kunststoffen, samen maakt dit een hele stevige basis die waterbestendig is.

Kenmerk 5:
SPC/Rigid is een product wat niet hoeft te acclimatiseren, heeft meestal geen voorbereidend werk aan de ondergrond nodig en kan zeer goed tegen vocht. Dit materiaal kan tot 20x20 meter aan een stuk door gelegd worden en is makkelijk zelf te leggen. Dit materiaal kan op vrijwel alle ondervloeren gelegd worden en is zeer goed geschikt voor vloerverwarming.

Kenmerk 6:
HDF is een afkorting voor High Density Fibreboard, een materiaal dat bestaat uit samengeperste vezels.

Kenmerk 7:
 SPC is zwaarder dan WPC maar meer zonbestendig. HDF is vochtgevoelig maar makkelijk te verwerken.

Kenmerk 8:
Klik PVC heeft een krasvaste PU-laag waardoor het erg duurzaam is. Let op dat PVC niet krasvrij is, bij het gebruik kunnen krassen ontstaan. De beste manier om dit te voorkomen is om zand op de vloer te vermijden en om vilten dopjes te plaatsen onder uw meubels.

Kenmerk 9:
Klik PVC moet altijd met een tussenruimte van 1 centimeter worden gelegd. Dit is nodig vanwege de werking van de zwevend gelegde vloer. De vloer kan anders bol gaan staan of de klik-verbinding kan breken. Bij klik PVC is altijd een randafwerking in de vorm van een plint nodig. Er zijn hiervoor hoge plinten en platte plinten beschikbaar. Let er op dat bij het kiezen voor een hoge plint er ook altijd platte plinten nodig zijn voor de afwerking bij deuren e.d. De plinten kunt u zelf aanbrengen, maar bij een legopdracht kunt u ook de plinten laten leggen door LAB21.

Kenmerk 10:
Bij sommige klik PVC vloeren is het materiaal ook geschikt om opnieuw te leggen, dit is dus ideaal voor tijdelijke woningen. Wanneer u binnen een paar jaar van plan bent om dit te doen, bestel dan extra materiaal i.v.m. het te verwachten snijverlies in de nieuwe ruimte.

Kenmerk 11:
Er zijn ondervloeren die geschikt zijn voor klik PVC en ondervloeren die dat niet zijn. Bij klik PVC mag er per plank maximaal 2 mm speling zijn met de ondergrond. Anders wordt de druk op de klik-verbindingen te groot.

Kenmerk 12:
Een 6 mm egaliserende ondergrond is dus niet geschikt voor een klik PVC vloer. In de showroom kunnen ze u alles vertellen over ondervloeren en welke geschikt zijn voor uw vloer.

Kenmerk 13:
Let bij het zelf leggen van klik PVC erop dat u de klik-verbindingen goed aanklikt. Er moet echt een “klik”-geluid hoorbaar zijn, om zeker te weten dat de verbinding goed zit. Kenmerk 14: Bij elk pak vloer is een pagina met leg instructies meegeleverd. Neem deze goed door voor u begint met leggen. Er zijn verschillende soorten klik-verbindingen met elk hun eigen legwijze.

  • Natuurlijk de beste vloeren!
  • Vakspecialist met bouwmarkt prijzen
  • Alle grote merken onder één dak
  • Meeste keuze in alle prijsklassen
  • Deskundige legservice
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 60.000 tevreden klanten
  • 14 showrooms in Nederland
Kom naar een van onze veertien showrooms!

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mijn gegevens