[h1]Voorinspectie[/h1]

Voorinspectie

Voorafgaand aan het leggen van de vloer doen wij een voorinspectie!


De vloerenleggers van LAB21 hebben jarenlange gespecialiseerde ervaring in het leggen van vloeren en gaan altijd voorbereid aan de slag. Voordat een vloer geleverd en gelegd wordt, vindt er altijd een voorinspectie plaats. U dient als klant altijd zelf aanwezig te zijn bij deze inspectie om eventuele verwarring over details te voorkomen. 
WAT KAN JE VERWACHTEN?

Bij een voorinspectie is het belangrijk dat de te leggen vloer volledig beoordeeld kan worden. Een voorbeeld: Wanneer in een ruimte nog een vloer ligt die weggebroken moet worden, dan is het niet mogelijk om in te schatten hoe dik er geëgaliseerd dient te worden en of er nog extra herstelwerkzaamheden nodig zijn aan de ondervloer. Wanneer dit nog niet het geval is, is het nog niet mogelijk om de inspectie te laten plaatsvinden. Soms is het mogelijk om een pre-voorinspectie te doen aan de hand van een bouwtekening. Dan kunnen in ieder geval de benodigde meters vloer bepaald worden en kan soms het materiaal voor u al gereserveerd worden.

Stap 1:
Allereerst is de voorinspectie bedoeld om onze leggers een compleet beeld te geven van de situatie ter plekke. Om zo ook de hoeveelheid werk beter in te kunnen schatten.

Stap 2:
Er wordt natuurlijk gekeken naar hoeveel vierkante meters vloer nodig is.

Stap 3:
Maar ook wordt er gekeken naar de staat van de ondervloer. Wat moet er gebeuren om op deze basisvloer een goede vloer te leggen waarop garantie gegeven kan worden? Dit kan bij elke vloer anders zijn.

Stap 4:
Verder wordt er gekeken naar de randafwerking, ook hier wordt natuurlijk gekeken naar de te leggen meters en wat er nodig is om deze naar wens te krijgen. Details hierover vind je op de pagina over Randafwerking.


Stap 5:
Bij zowel de te leggen vloer als bij de randafwerking wordt door de legger het te verwachten snijverlies bepaald. Dit wordt doorgegeven aan LAB21 en verwerkt in uw order. Bij veel kleine ruimtes of ruimtes met schuine hoeken wordt er relatief meer versneden en is het snijverlies hoger.

Stap 6:
Tenslotte worden ook benodigde deurmatten, profielen en specifieke oplossingen voor bijvoorbeeld luiken, convectorputten en technische ruimtes besproken.

Stap 7:
Wanneer bij u de vloer op een nieuwe vloer geplaatst moet worden is het van wezenlijk belang dat het stookproctocol is uitgevoerd. Op onze website kunt u het opstookprotocol ook als download vinden . Hier zal uw legger u bij de voorinspectie ook op wijzen.


Stap 8:

Er zal een meting van het vochtgehalte plaatsvinden om te kijken of de luchtvochtigheid binnen de daarvoor gestelde grenzen valt.


Stap 9:

Behalve bovenstaande zal er ook bekeken worden of er kosten bijkomen voor het parkeren en dergelijke zaken.Bij de voorinspectie wordt u geïnformeerd over het eventuele meerwerk bij uw order. De legger zal u vragen om het voorinspectieformulier te tekenen. Dit is alleen bedoeld om u te laten zien waar de meters in de order en de eventuele bijzondere werkzaamheden vandaan komen. Wanneer de voorinspectie is verwerkt, krijgt u hiervan een mail met toelichting met daarin de kosten van de order na de voorinspectie.

Bij grote verschillen ten opzichte van de oorspronkelijke offerte wordt dit nog nader toegelicht door uw verkoper of wordt u gevraagd om naar de showroom te komen voor een toelichting. Als blijkt dat na de inspectie aanzienlijke meerkosten nodig zijn, vragen wij eerst weer een nieuw akkoord van u voordat de materialen definitief besteld worden. Tot slot nog een belangrijk aandachtspunt bij het beoordelen van de staat van de vloer. Wanneer er glooiing is in een vloer (golven) en een klant wenst dit niet, dan is het de taak van een aannemer en niet van de vloerenlegger om dit te verhelpen. Wanneer een vloer bijvoorbeeld geëgaliseerd wordt, volgt de egaline de vorm van de vloer en corrigeert deze niet, maar maakt deze slechts glad en geschikt om op te verlijmen. Wees hier bewust van en als u hier nog vragen over heeft, stel deze dan aan de legger bij de voorinspectie.

  • Natuurlijk de beste vloeren!
  • Vakspecialist met bouwmarkt prijzen
  • Alle grote merken onder één dak
  • Meeste keuze in alle prijsklassen
  • Deskundige legservice
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Meer dan 60.000 tevreden klanten
  • 14 showrooms in Nederland
Kom naar een van onze veertien showrooms!

Inloggen

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mijn gegevens